Окупанти наступають: яка ситуація на Куп'янському напрямку

Ворожі війська продовжують обстрілювати Харківську область

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів про ситуацію в регіоні станом на ранок 11 грудня, повідомляють "Коментарі. Харків".

Очільник області розповів, що під артилерійські та мінометні удари потрапили понад 18 населених пунктів області: Козача Лопань Харківського району, Графське, Вовчанськ, Бочкове, Бударки Чугуївського району, Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка та Берестове Куп’янського району. 

Ворог завдав авіаударів по околицях Петропавлівки, Піщаного, Першотравневого, Чернещини, Дружелюбівки. 

“Близько 10:30 у с. Курилівка Куп’янського району внаслідок ворожого обстрілу виникла пожежа, пошкоджено 4 гаражі та приватний будинок”, - розповів Олег Синєгубов.

Також за словами начальника Харківської ОВА, ЗСУ відбили 4 ворожих атаки в околицях Синьківки та Петропавлівки. 

Олег Синєгубов повідомив, що постраждалих протягом доби не зафіксовано. 

Також за минулий тиждень вибухотехніки обстежили понад 80 гектарів території Харківщини та знешкодили понад 2100 вибухонебезпечних предметів. Роботи з розмінування тривають.

При цьому командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський розповів, що оперативна ситуація на Східному напрямку залишається складною. Ворог не припиняє ведення наступальних дій по всьому фронту. 

“Щоб створити умови для блокування Куп’янська противник намагається захопити силами штурмових рот населений пункт Синьківка. Втім, несе значні втрати у живій силі. У зв’язку з чим почав перекидати у цей район штурмові підрозділи, які перебували в резерві”, - повідомив Олександр Сирський. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, які об'єкти відновлюють в Харківській області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися