Що роблять окупанти на кордоні з Харківською областю

Розпочалася 663-тя доба широкомасштабної збройної агресії Росії проти України

Речник Генерального штабу Збройних Сил України Андрій Ковальов розповів про оперативну ситуацію станом на 10.00 18 грудня 2023 року щодо російського вторгнення. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального штабу Збройних Сил України. 

Він нагадав, що розпочалася 663-тя доба широкомасштабної збройної агресії Росії проти України.

Щодо ситуації на кордоні, у Генштабі ЗСУ розповіли, що на Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах. Також ворожі війська проводять активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання українських військ на загрозливі напрямки. До того ж окупанти нарощують щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в Бєлгородській області.

Спікер Держприкордонслужби України Андрій Демченко в етері нацмарафону розповів, що кілька днів тому було викрито ще дві диверсійно-розвідувальні групи по Харківщині. “На щастя, вчасно зреагували наші військовослужбовці, виявили рух диверсійно-розвідувальних груп, відкрили по них вогонь, і вони відійшли за лінію державного кордону”, - зазначив він.

За словами представника ДПСУ, що ворог намагається показувати свою перевагу на цьому напрямку, але власне його основна задача – це те, щоб Україна тримала на напрямку кордону з Росією певну частину своїх сил. “Щоб ми не могли їх перекинути на більш важливі напрямки, де ведуться повномасштабні бойові дії”, - пояснив він.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що за минулу добу ворожі війська завдали артилерійських та мінометних обстрілів по понад 20 населених пунктів Харківщини, зокрема: Вовчанськ, Вовчанські Хутори Чугуївського району; Тополі, Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка Куп'янського району. Під ворожі авіаційні удари потрапила Петропавлівка Куп'янського району.

У результаті ворожого обстрілу м. Вовчанськ Чугуївського району пошкоджено будівлю аграрного підприємства. Потерпілих немає. Українські захисники відбили 9 атак ворога в районах Синьківки та східніше Петропавлівки Куп'янського району. 

У неділю, 18 грудня, у Куп'янському районі стався вибух невідомого вибухонебезпечного предмета. Детальніше про трагедію читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися