Чи зможуть окупанти захопити Харків

Що загрожує Харкову та Харківській області

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний відреагував на інформацію щодо планів окупантів захопити Харків, повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію “РБК-Україна”. 

"Я не хотів би характеризувати цей процес, це не моя парафія. Там є люди, які за це відповідають, які мають цю інформацію", - відповів Валерій Залужний на запитання журналістів.

Нагадаємо, що німецький репортер Юліан Рьопке з посиланням на джерела в німецькій розвідці повідомив про середньостроковий російський план на війну до кінця 2026 року. Згідно з цим планом:

  • до кінця 2024 року - окупанти мають намір повністю захопити Донецьку і Луганську області, а також вийти на річку Оскіл в межах Харківської області;

  • до кінця 2026 року - захопити великі території на сході, в тому числі великі міста Запоріжжя, Дніпро і Харків;

  • на півдні утримувати оборону по Дніпру, не наступаючи на Херсон чи Одесу.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що речник Генерального штабу Збройних Сил України Андрій Ковальов розповів про оперативну ситуацію станом на 10.00 18 грудня 2023 року щодо російського вторгнення. 

Щодо ситуації на кордоні, у Генштабі ЗСУ розповіли, що на Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах.

Також ворожі війська проводять активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання українських військ на загрозливі напрямки. До того ж окупанти нарощують щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в Бєлгородській області.

Детальніше про ситуацію на кордоні в Харківській області читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися