Мобілізація посилюється: кому дозволили вручати повістки (ОНОВЛЕНО)

Оповіщення військовозобов'язаних здійснюються представниками органів місцевої влади

Представники ЖЕКів та ОСББ можуть вручати повістки. Про це заявив речник командування Сухопутних військ Володимир Фітьо в інтерв'ю “РБК-Україна”, пишуть "Коментарі. Харків".

Він зазначив, що заходи з оповіщення здійснюються представниками органів місцевої влади. “Це можуть бути представники територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП), керівники підприємств усіх форм власності, представники ЖЕКів та ОСББ, а також селищні голови, старости та представники територіальних громад”, - наголосив речник командування Сухопутних військ. 

За його словами, це саме ті особи, які можуть вручати повістки військовозобов'язаним для того, щоби вони з'явилися у свій ТЦК та СП для проходження медичної комісії та уточнення своїх військово-облікових даних.

Він зазначив, що військовозобов'язаний при зміні місця проживання має семиденний термін, щоб стати на облік до нового ТЦК за місцем проживання чи праці. Якщо він цього не зробив – то він ухилянт.

Коли електронний реєстр військовозобов'язаних “Оберіг” буде синхронізовано з іншими державними реєстрами ТЦК матимуть інформацію, що громадянин був зареєстрований в Києві, але зараз він працює у Львові. Буде направлене звернення до власника його підприємства, і керівник буде зобов'язаний особисто доставити працівника-військовозобов'язаного до ТЦК.

Володимир Фітьо наголосив, що спортзал та ресторан – це громадські місця. Роздавати там повістки законом не заборонено.

Народна депутатка Мар'яна Безугла у в Facebook написала, що повістки мають вручати лише представники територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, правоохоронці й роботодавці.

"Вважаю, що повістки мають видавати тільки офіційні представники ТЦК СП і поліцейські + роботодавець офіційно на підприємстві. Все. Ніяких місцевих в спортивних костюмах", - зазначається у дописі Безуглої. За її словами, зараз це окремо прописали у проекті закону.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові та області посилять мобілізацію.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися