У Харкові посилять мобілізацію та оборону: рішення міськради

Йдеться про необхідність посилення мобілізаційної та оборонної роботи

У Харківській міській раді з'явилося Управління оборонної та мобілізаційної роботи, повідомляють "Коментарі. Харків".

Нову назву отримало Управління громадської безпеки та оборонної роботи Департаменту по взаємодії з правоохоронними органами та цивільного захисту. Відповідне рішення було ухвалене сьогодні, 22 листопада, на позачерговій сесії Харківської міської ради.

У міській раді пояснили ухвалення відповідного рішення необхідністю посилення мобілізаційної та оборонної роботи під час воєнного стану.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на Харківщині продовжують укріплювати фортифікаційні споруди. Про це повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов під час преспідходу за підсумками брифінгу "Оперативна ситуація на Харківщині, відновлення інфраструктури та посилення обороноздатності області".

“Для побудови фортифікаційних споруд є відповідні елементи – залізобетонні сертифіковані укриття, протитанкові рви, бліндажі тощо. Завдяки побудові кругової оборони, зокрема міста Харків, жителі змогли відчути себе у відносній безпеці.  Ми фактично будували фортифікаційні споруди по темпах безпосереднього звільнення нашої області”, – сказав Олег Синєгубов.

А спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону розповів, чому ворожі ракети, які летять на Харків, не збивають. Він зазначив, що систем Patriot на всіх не вистачає. Юрій Ігнат зазначив, що для атак по території України армія рф вже застосовує не лише “добре знайомі” харків’янам ракети С-300, а і їхній “просунутіший” варіант – С-400 – з більшою дальністю.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися