Що буде з замінованими полями у Харківській області

Попередні збитки через мінування полів на Харківщині оцінюють в 18 млрд грн

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов взяв участь у масштабній конференції аграріїв Victory Harvest. Захід відбувся під патронатом американського філантропа Говарда Баффета. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Говард Баффет розповів, що бачив, як горіли поля, а Росія нищила інфраструктуру, елеватори, обладнання, а щось просто вкрала. “Ми зрозуміли, що комбайни і трактори — це саме те, що потрібно аграріям, насамперед для заміни втрачених”, - наголосив він. 

У Харківській ОВА нагадали, що в області визначено більш як 1,2 мільйона гектарів земель сільськогосподарського призначення. З них понад 570 тисяч га вважаються потенційно небезпечними або замінованими через дії російських окупантів. Попередні збитки оцінюють в 18 мільярдів гривень. 

Начальник Харківської ОВА зазначив, що піротехнічні підрозділи ДСНС вже зачистили 8 600 га території. За його словами, фіксується дуже великий запит на збільшення кількості саперів і комплектування їх сучасною технікою та обладнанням. “Це буде ресурс, який ми спочатку залучимо для зачистки нашого регіону, а потім — інших областей України. Крім нас цього не зробить ніхто”, - переконаний Олег Синєгубов.

У ХОВА нагадали, що Говард Баффет з перших днів війни допомагає Харківській області, надаючи фінансову та технічну підтримку, особисто відвідує регіон. За сприяння його фонду та міжнародної організації MERCY CORPS, домогосподарства та малі фермери змогли отримати гранти до 3 000 доларів США на відновлення діяльності. А також фінансова підтримка малих та середніх сільгосппідприємств на суму в 75 тисяч доларів США.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на Харківщині виявили потенційно небезпечну ділянку поля.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися