У Харківській області просять не наближатися до ділянки поля: що відбувається

Жителів громади закликають утримуватися від наближення до зазначеної ділянки поля

У Новогусарівському старостинському окрузі поле офіційно визнано небезпечним. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Балаклійської міської ради.

У міській раді зазначили, що протягом пів року на території Балаклійської громади велися активні бойові дії, а частина території була окупована. Під час звільнення населених пунктів окупанти залишили після себе велику кількість мін та нерозірваних боєприпасів.

“За інформацією, одержаною в результаті вивчення документів та обстеження території біля села Байрак, було виявлено значну кількість протипіхотних мін ОЗМ – 72. Це створює серйозну загрозу для місцевого населення”, - пояснили у міській раді.

У міській раді звернулися до жителів громади та всіх, хто має намір перебувати в цьому регіоні з наполегливим закликом утримуватися від наближення до зазначеної ділянки поля поблизу села Байрак.

“Рух по цьому масиву може призвести до серйозних наслідків, включаючи загрозу життю та здоров'ю”, - наголосили у міській раді.

Координати небезпечного поля можна переглянути за посиланням.

picture

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Головному управлінні ДСНС України у Харківській області розповіли, яку загрозу можуть нести зимові розваги

Рятувальники радять: 

- не виходити на лід, особливого білого кольору, із вмерзлою травою, гіллям тощо — він найкрихкіший. Також небезпечні ділянки, де є швидка течія, джерела та теплі стічні води,

- не бити ногами по кризі, щоб перевірити її міцність.

“Якщо все ж таки вийшли на кригу та відчули, що вона неміцна, обережно човгайте назад тим самим шляхом”, - пояснили у ДСНС. Також у ДСНС звернулися до дітей та порадили негайно покликати дорослих та зателефонувати “101”, якщо побачили когось у небезпеці.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися