На Харківщині виникли проблеми з будівництвом фортифікацій: деталі

Попри складнощі, завдання військових за чотирма головними напрямками на Харківщині виконано на 95%

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів про проблеми, які виникають при зведенні фортифікаційних споруд. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інтерв'ю очільника області “Укрінформу”. 

Олег Синєгубов зазначив, що відчувається нестача підрядників, фахівців, матеріалів. “І навіть ті будівельники, які беруться за фортифікаційні споруди, сьогодні їдуть, а завтра – вже ні”, - зазначив він.

Причиною такої ситуації називає страх та складність виконання робіт. “І ми це все розуміємо. Будемо думати над тим, як збільшити заробітну плату. Тому що є вимоги ДБН, все пораховано, збільшити видатки у кошторисі з огляду на безпековий фактор ми не можемо. Бо будуть питання щодо завищення та необґрунтованості цін. Але ризики треба фінансово покривати. Цивільні компанії працюють разом із військовими навіть у місцях, де лише кілометр до ворога”, - уточнив Олег Синєгубов.

Олег Синєгубов пояснив, що, наприклад, встановлення одного бетонного модуля для ведення вогню – справжня спецоперація. “Тому що мають приїхати кран, навантажувач, треба доставити та встановити цю споруду, і все це дуже швидко зробити й поїхати звідти. Це робиться вночі. Все детально планується з нашими військовими”, - розповів начальник ХОВА.

За словами очільника області, завдання військових за чотирма головними напрямками виконано на 95%. “Ще дещо завершимо до кінця року. Основне, повторюся, безпековий фактор. Десь можемо працювати, десь – ні”, - пояснив Олег Синєгубов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що про намір окупантів наступати на Харків.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися