Скільки витратять на оборону Харкова та області у 2024 році

Які програми оборони та забезпечення потреб ЗСУ діють у Харківській області

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів про видатки з обласного бюджету на 2024 рік. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

За словами очільника області, на наступний рік для реалізації програми територіальної оборони Харківщини передбачається 464 мільйони гривень.

Олег Синєгубов розповів про дію ще однієї програми - регіональної програми відновлення, розвитку та підтримки систем життєзабезпечення. “Через цю програму ми так само фінансували потреби ЗСУ і потреби нашого відновлення. Всього майже 500 мільйонів ми одразу передбачили із видатків на підтримку  ЗСУ і можливе співфінансування на відновлення наших об’єктів”, - зазначив Олег Синєгубов.

Також у Харківській області ухвалили Комплексну програму підтримки Захисників і Захисниць України на 2024-2028 роки. За цією програмою передбачено фінансування 95,2 мільйона гривень на наступний рік.

“Ця програма у нас має бути профінансована на 100%. Тому що передбачені проєкти для нас є пріоритетними. Це дійсно істотна підтримка захисників і захисниць. Переконаний, що суму фінансування буде збільшено”, - зазначив начальник Харківської ОВА. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що для семи учасників війни куплять житло коштом державної субвенції

Таке рішення ухвалили депутати Харківської обласної ради під час засідання постійної комісії з питань бюджету. В.о. директора Департаменту соціального захисту населення ХОВА  Тетяна Печура розповіла, що Харківщина отримала додаткові майже 20 мільйонів гривень на придбання житла учасникам війни. Цих коштів вистачає для придбання житла для семи учасників війни. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися