росія випустила по Україні приблизно 110 ракет: відомо про 12 загиблих

Окупанти вгатили по житловим будинкам, лікарням, торговим центрам та іншим цивільним об’єктам

Пологовий будинок, навчальні заклади, торговельний центр, багатоповерхівки та приватні будинки, комерційний склад, паркувальний майданчик. Київ, Львів, Одеса, Дніпро, Харків, Запоріжжя й інші наші міста. Президент України Володимир Зеленський написав про масований ракетний обстріл України.

"Сьогодні Росія била майже всім, що має у своєму арсеналі: "кинджали", С-300, крилаті ракети, БПЛА. Стратегічні бомбардувальники запускали Х-101/Х-505. Приблизно 110 ракет було випущено, більшу частину збито.

На жаль, унаслідок обстрілів є загиблі та поранені. Всі служби працюють у посиленому режимі та надають необхідну допомогу людям. Мої співчуття рідним і близьким загиблих, якнайшвидшого одужання постраждалим.

Ми обовʼязково відповімо терористам на їхні удари. І ми будемо боротися, щоб гарантувати безпеку своїй країні, кожному місту, усьому нашому народу. Російський терор повинен програти – і саме так і буде", – зазначив Президент України.

У МВС повідомили про 12 загиблих мирних мешканців у різних містах України.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Олег Синєгубов розповів, де сталися "прильоти" у Харкові та області

Окупанти завдали понад 20 ударів по місту Харкову, попередньо – ракетами С-300.

У результаті двох хвиль ворожих ударів зафіксовано руйнування та пошкодження складських та виробничих будівель, транспортного депо, підприємства. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформують "Коментарі. Харків".

У одному з медзакладів вибуховою хвилею пошкоджено дах і вікна. Поряд знайдено уламки російської ракети.

Під час ворожого обстрілу також було пошкоджено автомобіль швидкої допомоги. 

Внаслідок ударів 1 людина загинула - чоловік близько 35 років, 11 людей зазнали поранень.

Нагадаємо, що близько п’ятої ранку у Харкові почався сильний ракетний обстріл. Під обстрілом перебували житлові квартали міста.

Мер Харкова Ігор Терехов в етері нацмарафону повідомив про 22 ракети, що були випущені по Харкову, з 5 до 8 ранку.

Також за добу артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали понад 15 населених пунктів Харківщини, зокрема: Уди Богодухівського району; Вовчанськ, Мала Вовча, Бударки Чугуївського району; Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка, Берестове Куп'янського району Ворог завдав авіаційних ударів в районі Петропавлівки та Глушківки Куп'янського району. ЗСУ відбили впродовж доби 24 атаки ворога біля Синьківки Куп'янського району.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися