Прокуратура показала наслідки ракетних ударів по Харкову (ФОТО)

Окупанти знову вдарили по Харкову ракетами, цього разу удар прийшовся на центр міста

Внаслідок ворожої атаки на центр Харкова поранено 20 осіб, серед них діти та іноземець, – розпочато провадження. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

За процесуального керівництва Шевченківської та Київської окружних прокуратур м. Харкова розпочато досудові розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, 30 грудня близько 19:10 зс рф завдали ракетні удари по центральній частині Харкова.

У результаті обстрілів пошкоджено готель, багатоквартирні житлові будинки, дитячий садок, адміністративні будівлі, магазини, ресторани, торгівельні павільйоні та автомобілі.

Наразі відомо про 20 поранених, серед них двоє хлопців 16 та 14 років. Також поранення отримав радник по безпеці команди журналістів німецького медіа – громадянин Великої Британії. Девʼятеро потерпілих отримали допомогу на місці.

Прокурори у взаємодії зі слідчими поліції вживають всіх заходів для документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил держави-агресора.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Харків під обстрілом: що відомо

Обстріл Харкова, ракетний удар по Харкову, прильоти в Харкові, вибухи в Харкові

У Харкові знову лунають вибухи

У Харкові знову чутно вибухи. Окупанти знову наносять удари. Очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов підтвердив, що окупанти завдають ударів та закликав мешканців Харкова та області перебувати в укриттях.

Мер Харкова також написав про вибухи.

Зараз у Харківській області оголошено повітряну тривогу у зв’язку із загрозою застосування балістичного озброєння.

Поліція Харківської області о 18:59: В Харкові лунають вибухи. Перебувайте в укриттях. Про влучання ворожих снарядів повідомляйте на лінію 102.

Начальник Харківського військового гарнізону Сергій Мельник о 19:34: окупанти завдали ударів по Харкову з району Белгорода, із ЗРК С-300. Ціллю, зокрема, стала центральна частина міста та цивільна інфраструктура.

Детально хронологію обстрілу 30 грудня – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися