Володимир Тимошко: Росія випустила по Харкову найкоштовніші ракети

У Харкові вибухотехніки ідентифікували деякі ракети

Іскандер-М – судячи з уламків, два влучання в центрі міста були саме цією ракетою. Наслідки одного з таких ударів - вирва, глибиною шість метрів. А також пошкодження складських будівель. Про це повідомив начальник Слідчого Управління ГУНП в Харківській області Сергій Болвінов, інформують "Коментарі. Харків".

"Ще одне ураження, за попередніми висновками вибухотехніків та криміналістів, -  ракета Кинджал. Саме вона поцілила в проїжджу частину біля житлових будинків та адмінбудівлі. Там лишилася воронка, глибиною три метри та сім з половиною метрів у діаметрі.

Житлова забудова зазнала серйозних руйнувань – вибиті вікна, пошкоджені фасади", – написав головний слідчий області.

Начальник обласного главку поліції Володимир Тимошко зазначає, що росіяни не пошкодували випустити по Харкову та Україні коштовні ракети.

"Вибухотехніки, які працюють на місцях, сходяться до думки, що було три прильоти і один вибух побутового газу, - розповів Володимир Тимошко. - Однак ця інформація може бути уточнена. Що стосується виду ракети – це ймовірніше Іскандер-К чи Кинджал. Це найкоштовніші ракети російської федерації, які вони не пошкодували випустити по мирному району. Ми переживемо цей біль та дамо відповідь".

На місцях подій продовжують працювати усі екстрені служби: поліція, медики та рятувальники. За фактом порушення законів та звичаїв війни слідчі відкрили кримінальні провадження за ст. 438 Кримінального кодексу України.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові жінка померла від страху під час обстрілів

В результаті ворожих ракетних ударів по центру Харкова загинула 91-річна жінка

Внаслідок ранкових обстрілів постраждали 47 осіб. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформують "Коментарі. Харків".

"Внаслідок влучань постраждали 47 людей, 38 – знаходяться у лікарнях, зокрема 4 дітей віком від 2 до 14 років перебувають у легкому стані. Кількість постраждалих, на жаль, може збільшуватися, оскільки люди оговтуються і поступово звертаються до медичних закладів", – сказав Олег Синєгубов.

91-річна жінка загинула внаслідок ворожих обстрілів. 3 людини перебувають у важкому стані, з них 1 літня жінка у вкрай важкому стані – перебуває в комі.

"Наразі відомо про 3 "прильоти". Ще є інформація про четвертий, його ідентифікація триває. Руйнування досить значні. Влучання були у житлову інфраструктуру: фактично постраждали сотні квартир, десятки житлових будинків", – зазначив начальник ХОВА. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися