Дмитро Кулеба назвав п’ять кроків, які може зробити світ після сьогоднішньої атаки на Україну

Після двох нових масованих ударів Росії по Україні світ може зробити 5 кроків – Кулеба

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба після чергової масованої ракетної атаки Росії 2 січня чекає на реакцію та рішучі заходи західних країн. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію "Української правди".

Пряма мова Кулеби: "Путін посилює терор проти України. Сьогодні був завданий уже другий масований ракетний удар всього за чотири дні. Пошкоджено цивільну інфраструктуру, є поранені та загиблі, в тому числі діти.

Ми очікуємо, що всі держави рішуче засудять напад і вживуть рішучих заходів".

Деталі: На думку голови МЗС України, п'ять кроків можна зробити вже зараз:

прискорити надання Україні додаткових систем протиповітряної оборони та боєприпасів;

надати Україні бойові безпілотники всіх типів;

надати Україні ракети дальнього радіуса дії 300 км+;

схвалити використання заморожених російських активів для допомоги Україні;

ізолювати російських дипломатів у відповідних столицях та міжнародних організаціях.

"Терористичний режим у Москві має усвідомити, що міжнародна спільнота не буде закривати очі на вбивства мирних жителів і руйнування цивільної інфраструктури в Україні", – підкреслив Кулеба.

Нагадаємо, що у ніч на 2 січня 2024 року окупанти повторили масовану атаку засобами повітряного нападу різних типів, як це було кілька днів тому – 29 грудня 2023 року.

Деталі атаки по Україні – за посиланням.

Від обстрілів найбільше постраждали Київ та Харків. Внаслідок ранкових обстрілів постраждали 47 осіб. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформують "Коментарі. Харків".

"Внаслідок влучань постраждали 47 людей, 38 – знаходяться у лікарнях, зокрема 4 дітей віком від 2 до 14 років перебувають у легкому стані. Кількість постраждалих, на жаль, може збільшуватися, оскільки люди оговтуються і поступово звертаються до медичних закладів", – сказав Олег Синєгубов.

91-річна жінка загинула внаслідок ворожих обстрілів. 3 людини перебувають у важкому стані, з них 1 літня жінка у вкрай важкому стані – перебуває в комі. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися