Жителі Харківщини повернулися додому з полону: подробиці (ФОТО)

Додому повернулося 15 жителів Харківської області

Напередодні відбувся найбільший за час повномасштабного вторгнення обмін військовополоненими. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Мінреінтеграції.

Додому повернулися 224 військових та 6 цивільних. Серед звільнених з полону – 225 чоловіків і 5 жінок.

Зокрема, з полону вдалося визволити 130 військовослужбовців Збройних Сил України (в тому числі 14 тероборонівців та 14 воїнів Військово-морських сил України), 55 нацгвардійців, 38 прикордонників та 1 представника Національної поліції.  

Серед повернутих 182 особи мали офіційний статус військовополоненого, підтверджений через Міжнародний Комітет Червоного Хреста. А 48 українських військовослужбовців вважалися зниклими безвісти та мали статус “пошук особи”. 

У Дергачівській міській раді повідомили, що серед 230 захисників України, яких вчора визволили з російського полону, є 15 жителів Харківської області, з них 14 військовослужбовців. 

“Додому повернулися 6 жителів Богодухівщини, 2 – з Ізюмського району, 1 житель міста Дергачі, 1 — з Чугуєва, 2 жителів Харкова, 1 – з Куп'янська, 1 – з Первомайського. Також з ворожого полону звільнено 21-річного цивільного жителя міста Ізюм”, - повідомив начальник Дергачівської МВА Вячеслав Задоренко

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, як пілоти подякували дівчинці на Куп'янщині. Військовослужбовці вирішили подякувати відданій дівчинці, яка не пропускала жодного їхнього вильоту. Коли гелікоптери летіли над будинком дитини – у будь-який час дня та ночі – вона виходила та махала пілотам. 



Джерело: https://t.me/minre_ua/4861
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися