Як у Харківській області готуються до ймовірного наступу окупантів

Ймовірний наступ, будівництво фортифікацій та пункти незламності: що відбувається у Харківській області

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов в ефірі "Єдиних новин" розповів про оперативну ситуацію на Харківщині, повідомляють "Коментарі. Харків".

За словами очільника області, на Куп'янському напрямку фіксується уповільнення наступальних дій противника, ЗСУ наносять ураження окупантам і вони змушені відступати для відновлення. Жодних українських позицій не втрачено. 

“У цілодобовому режимі працюємо над зведенням фортифікаційних споруд в області. Попри погодні умови. Є два основні напрямки – Куп'янський і Лиманський. Не забуваємо і про північ Харківщини та Сумський напрямок”, - повідомив Олег Синєгубов. 

Він також зазначив, що триває контроль та посилення безпеки енергетичної інфраструктури Харківщини.

Також в області підготували близько 1000 Пунктів Незламності.

Голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко, коментуючи статтю британського видання The Telegraph, наголосив, що наразі на Харківському напрямку військові не спостерігають накопичення та готовність армії РФ до масштабного наступу

“На даному етапі, готовності російських військ, накопичень не спостерігається. І в сучасних умовах війни зрозуміло, що з урахуванням того, що Харківський напрямок – це як і цілий східний напрямок, він повністю межує з РФ, отже там досить близьке плече логістичне для росіян. Вони можуть, гіпотетично, пробувати навіть не стільки накопичувати, а використати це як плацдарм вторинних наступів, або відволікаючих ударів", – сказав Іван Тимочко в ефірі нацмарафону.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що робиться у кордоні з РФ.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися