На Харківщині пролунав потужний вибух: подробиці

У ДСНС нагадали, що потрібно робити при виявленні підозрілого предмета

Поблизу селища Золочів сапери Міжрегіонального центру гуманітарного розмінування та швидкого реагування ДСНС України знешкодили авіабомбу ФАБ - 250. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ДСНС у Харківській області.

У ДСНС повідомили, що загалом за минулу добу 5 січня піротехнічними розрахунками ДСНС проведено обстеження близько 4,5 га території з них 0,3 га за допомогою машин механізованого розмінування, виявлено та знешкоджено 28 од. ВНП. До робіт залучався 21 піротехнічний розрахунок ДСНС (107 осіб та 45 од. техніки). 

“У разі виявлення підозрілого предмета або вибухівки одразу повідомляйте за номером телефону — 101”, - нагадали у ДСНС. 

Також рятувальники наголосили, що категорично забороняється: 

  • торкатися предмета і пересувати його; 

  • користуватися засобами радіозв’язку, мобільними телефонами (вони можуть спровокувати вибух); 

  • заливати його рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати; 

  • торкатися підозрілого пристрою та здійснювати на нього звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини отруйні та чутливі до механічних, звукових впливів та нагрівання.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив про черговий ворожий обстріл.

“Окупанти завдали ударів між населеними пунктами у Харківському районі. Попередньо - ракетами С-300. На цю хвилину - без постраждалих. Огляд місць влучання триває”, - повідомив він.

У Харківській обласній прокуратурі повідомили, що внаслідок ворожого мінометного обстрілу Вовчанська травмовано мирного жителя. 

Детальніше про наслідки ворожого удару читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися