Окупанти продовжують наступ на Харківщині: коли та як може змінитися ситуація

Ворожі війська, ймовірно, активізують операцій на Куп'янському напрямку

У Генеральному штабі ЗСУ розповіли, що за минулу добу в зоні відповідальності ОСУВ “Хортиця” на Куп’янському напрямку українські захисники відбили 3 атаки ворога в районах населених пунктів Синьківка, Петропавлівка, Іванівка Харківської області, повідомляють "Коментарі. Харків".

А фахівці з американського Інституту вивчення війни (ISW) припустили, що російські війська можуть активізувати зусилля із захоплення Куп'янська Харківської області протягом найближчих тижнів, але не готові до широкомасштабних наступальних операцій у Харківській області.

За інформацією військових аналітиків, російські війська, схоже, мають умови, що сприяють активізації операцій на Куп'янському напрямку (Харківська та Луганська область).

У росіян є намір отримати територіальні здобутки в районах, які є більш важливими з оперативної точки зору, ніж ті райони, які зараз намагаються захопити російські війська.

Українські офіційні особи заявили, що російські війська мають на меті захопити Куп'янськ і Борову (35 км на захід від Сватового) взимку 2024 р.

ISW повідомляє, що захоплення цих міст, ймовірно, витіснить українські війська зі східного берега річки Оскіл у Харківській області та створить умови для майбутніх російських наступальних операцій уздовж лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна. Темпи російських операцій на Куп'янському напрямку та очевидна конфігурація російських сил в окупованих Луганській та Харківській областях загалом не вказують на наближення російської наступальної операції вздовж усієї лінії Куп'янськ-Лиман.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на Харківщині ліквідовували авіабомбу.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися