Юрій Ігнат: Збивати С-300, якими обстрілють Харків, не вистачить жодних засобів

У Повітряних силах ЗСУ зазначають, що у росії величезні запаси таких ракет

Спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат після чергової ракетної атаки на Харків пояснив, що запаси подібних ракет у РФ величезні. Збивати їх не вистачить засобів. Залишається знищувати пускові установки. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію МГ "Об’єктив".

“Зрозуміло, що збивати тисячі ракет С-300, які має Росія зараз на складах, у нас не вистачить жодних засобів. Тому кращий метод – це знищення цих пускових установок на території, звідки запускають ракети. Потрібно достатньо мати високоточне потужне озброєння, щоб зменшити кількість тих батарей, дивізіонів С-300, які сьогодні росія розташувала по передній лінії“, – заявив Ігнат в ефірі нацмарафону, відповідаючи на питання, як можна захистити Харків від терористичних атак росіян.

Спікер ПС ЗСУ зазначив, що інформація про знищення комплексів ППО противника періодично з’являється у зведеннях Генштабу. У тому числі знищують і С-300, які росіяни давно використовують не для захисту, а для нападу.

Поки ж пускові та ракети до них у РФ не закінчилися, у харків’ян є лише один (дуже теоретичний) спосіб врятуватися – встигати “телепортуватися” в укриття за лічені секунди, які проходять від запуску ракет з території РФ до “прильоту”.

“Потрібно пам’ятати людям, що, як кажуть знані фахівці з протиповітряної оборони, найкращий захист від балістики – це бетон. Укриття – і ще раз, укриття. Потрібно розуміти, що навіть російські балістичні ракети, які сьогодні застосовуються, “Іскандер-М”, або С-300, С-400 – зенітні керовані ракети, які б’ють по балістичній траєкторії, це серйозна загроза. І ними росія обстрілює щодня. От бачите, сьогодні атака С-300 по Харкову. Знову терористична атака, знову маємо потерпілих. Тому укриття безпосередньо від балістики – це те, що рятує людей“, – зазначив Ігнат.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Російські військові вдарили ракетами по готелю в Харкові (ФОТО, ВІДЕО)

Близько 22:30 ворог завдав удару по Київському району міста Харків. Попередньо – ракетами системи С-300. Про це повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов, інформують "Коментарі. Харків".

В результаті обстрілу пошкоджено будівлю готельного комплексу, де в момент удару перебували понад 30 цивільних осіб. Також сталося загоряння кількох автомобілів.

Станом на зараз відомо про 13 постраждалих. Серед постраждалих – журналісти турецького видання, які проживали в готелі.

Наразі один із постраждалих – 35-річний чоловік – перебуває у важкому стані. Постраждалі забезпечені всім необхідним і перебувають під лікарським наглядом.

На місці ворожого удару продовжують працювати екстрені служби. Інформація оновлюється.

За словами начальника Головного управління Національної поліції в Харківській області Володимира Тимошка, ціллю росіян були саме іноземні журналісти, які висвітлюють події, пов’язані з військовою агресією росії проти України.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися