Олег Синєгубов повідомив, скільки окуповано територій на Харківщині

Олег Синєгубов розповів про наміри ворога щодо Куп’янського напрямку та Харкова

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів під час інтерв’ю інтернет-виданню "LIGA.net" ситуацію, яка склалася на Куп’янському напрямку.

"До наступу на Харківську область, на місто Харків, як ми вже знаємо, росіяни почали готуватися ще з 2021 року. Перший етап, коли у росіян був фактор несподіванки, і спрямували сюди великі сили, відбувся 24 лютого. Наразі територія Харківщини звільнена майже на 100%, під тимчасовою окупацією залишається приблизно 2%. А також "сіра зона" – це декілька населених пунктів, на території яких ведуться активні бойові дії", – зазначив Олег Синєгубов.

Він наголосив, що наразі ворог намагається взяти село Синьківка Куп’янського району. Цей населений пункт є принциповим для росіян, тому що відкриває майбутні перспективи для продовження дій щодо окупації і блокування самого Куп'янська.

"Трохи нижче на карті розташовується Куп'янськ-Вузловий, там є логістичні маршрути, залізничні колії, розв'язки для відправки російських військ на територію Донецької області. Оце основний намір. Є інформація, що військові рф отримали завдання ще влітку взяти Куп'янськ-Вузловий. Далі восени ставились такі плани, зараз ми чуємо про 15 січня. Ми слідкуємо за ворогом в режимі онлайн 24/7. Для того, щоб адекватно реагувати на всі заходи, для того, щоб його плани не втілилися в життя", – зауважив начальник ХОВА.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Російські військові вдарили ракетами по готелю в Харкові (ФОТО, ВІДЕО)

Близько 22:30 ворог завдав удару по Київському району міста Харків. Попередньо – ракетами системи С-300. Про це повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов, інформують "Коментарі. Харків".

В результаті обстрілу пошкоджено будівлю готельного комплексу, де в момент удару перебували понад 30 цивільних осіб. Також сталося загоряння кількох автомобілів.

Станом на зараз відомо про 13 постраждалих. Серед постраждалих – журналісти турецького видання, які проживали в готелі.

Наразі один із постраждалих – 35-річний чоловік – перебуває у важкому стані. Постраждалі забезпечені всім необхідним і перебувають під лікарським наглядом.

На місці ворожого удару продовжують працювати екстрені служби. Інформація оновлюється.

За словами начальника Головного управління Національної поліції в Харківській області Володимира Тимошка, ціллю росіян були саме іноземні журналісти, які висвітлюють події, пов’язані з військовою агресією росії проти України.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися