Олег Синєгубов: «Ми очікуємо поновлення штурмових дій»

Начальник ХОВА запевняє, що в регіоні постійно працюють над посиленням обороноздатності

Жодних успіхів на Куп'янському напрямку ворог не має, хоча атакує досить сильними засобами. Наступи росіяни проводять хвилями, проте українські воїни наносять їм досить серйозне ураження. Про це начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів під час інтерв’ю інтернет-виданню "LIGA.net", інформують "Коментарі. Харків".

"Ворог накопичив певні ресурси, тобто війська, броньовану техніку тощо і пішов у наступ. Цей наступ триває 2-3 тижні, можливо, до місяця. ЗСУ повністю знищують ці бойові угрупування. Також ворог зрозумів, що погодні умови не сприяють наступу. Ми очікуємо, дійсно, поновлення штурмових дій. Однак, це прогнозовані абсолютно ситуації. Жодних накопичень на півночі Харківщини, на Білгородському напрямку, у нього так само немає", – сказав начальник Харківської обласної військової адміністрації.

Крім того, він додав, що в регіоні постійно працюють над посиленням обороноздатності, зокрема, будівництвом фортифікаційних споруд.

"В активні тижні штурмових дій українські воїни відбивали від 15 до 20 ворожих штурмових атак. В одній атаці беруть участь від 10 до 20 одиниць броньованої техніки і приблизно 300 осіб особового складу. Тобто це великі штурмові дії. Якщо помножимо на кількість таких штурмових атак, то ми, звичайно, визначимо ту кількість військ, які знищують наші воїни, проводячи боєві дії на Куп'янському напрямку", – підсумував Олег Синєгубов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Російські військові вдарили ракетами по готелю в Харкові (ФОТО, ВІДЕО)

Близько 22:30 ворог завдав удару по Київському району міста Харків. Попередньо – ракетами системи С-300. Про це повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов, інформують "Коментарі. Харків".

В результаті обстрілу пошкоджено будівлю готельного комплексу, де в момент удару перебували понад 30 цивільних осіб. Також сталося загоряння кількох автомобілів.

Станом на зараз відомо про 13 постраждалих. Серед постраждалих – журналісти турецького видання, які проживали в готелі.

Наразі один із постраждалих – 35-річний чоловік – перебуває у важкому стані. Постраждалі забезпечені всім необхідним і перебувають під лікарським наглядом.

На місці ворожого удару продовжують працювати екстрені служби. Інформація оновлюється.

За словами начальника Головного управління Національної поліції в Харківській області Володимира Тимошка, ціллю росіян були саме іноземні журналісти, які висвітлюють події, пов’язані з військовою агресією росії проти України.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися