Окупанти намагаються витіснити українські підрозділи з Куп’янського лісу

Генерал Сирський повідомив, що наразі відбувається на фронті

Оперативна обстановка на Сході залишається складною. Ворог продовжує наступальні дії на Куп’янському, Лиманському та Бахмутському напрямках. Про це повідомив Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський, інформують "Коментарі. Харків".

"Окупанти не полишають спроб витіснити наші підрозділи з Куп’янського лісу та захопити Синьківку, маючи на меті блокування Куп’янська. Завдяки діям наших оборонців ворог несе значні втрати", – зазначив Сирський.

Генерал додав, що попри значні втрати, окупанти намагаються наростити зусилля насамперед за рахунок людського ресурсу.

Спостерігається підготовка до відновлення наступальних дій ворога на Сіверському напрямку. Для цього ворог переміщує підрозділи “шторм” та здійснює формування штурмових рот.

Намагається створити сприятливі умови для наступу на Часів Яр та відновити втрачене положення в районах каскаду озер східніше Кліщіївки та Курдюмівки, для чого залучає підрозділи повітряно-десантних військ та мотострілецькі частини зі складу північного флоту.

"Незважаючи на широкомасштабні наступальні дії ворога наші воїни на всіх напрямках міцно тримають оборонні рубежі та завдають ворогу значних втрат. Всі необхідні рішення наші командири приймають вчасно, ставлячи за мету ефективне ураження живої сили противника та збереження життя наших воїнів", – підкреслив Олександр Сирський.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Олег Синєгубов: "Ми очікуємо поновлення штурмових дій"

Жодних успіхів на Куп'янському напрямку ворог не має, хоча атакує досить сильними засобами. Наступи росіяни проводять хвилями, проте українські воїни наносять їм досить серйозне ураження. Про це начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів під час інтерв’ю інтернет-виданню "LIGA.net", інформують "Коментарі. Харків".

Подробиці – за посиланням.

У Харківській області закликали людей евакуюватися

 "Особливо на зимовий період закликаємо евакуйовуватися із прикордонних територій Харківщини", - Олег Синєгубов

У прикордонних населених пунктах Куп’янського, Харківського, Ізюмського, Чугуївського та Богодухівського районів області проживають майже 90 тисяч людей. За останніми даними у 17 тисяч абонентів відсутнє електропостачання, у 34 тисяч - газопостачання. Роботи з відновлення ускладнює безпекова ситуація та висока мінна небезпека. Тому людей закликають користуватися безкоштовною евакуацією. Про це під час інтерв’ю інтернет-виданню "LIGA.net" розповів начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися