Окупанти обстріляли Харків: що відомо (ФОТО) (ОНОВЛЕНО)

У передмісті Харкова є руйнування внаслідок обстрілів

Ворожі війська протягом 23 січня двічі обстріляли Харків. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківського міського голови Ігоря Терехова. 

Близько 04:00 ранку очільник міста повідомив, що у Харкові пролунала серія вибухів.

“Перша і попередня інформація щодо терористичного обстрілу Харкова окупантами: били по району житлової та цивільної забудови. На цей момент знаємо про один пошкоджений будинок, інформація щодо постраждалих наразі уточнюється. На місці працюють усі відповідні служби, обстежують район прильотів”, - повідомив Ігор Терехов.

Близько 07:15 Ігор Терехов повідомив, що окупанти знову бʼють по Харкову - вже кілька вибухів у місті.

Начальник Слідчого управління ГУНП в Харківській області Сергій Болвінов повідомив, що внаслідок серії ударів по Харкову та області горить газопровід, поранені діти. “Чотири влучання - в передмісті Харкова. Пошкоджені житлові будинки в приватному секторі. За попередніми даними, осколкові поранення там отримали діти, постраждала також одна жінка. В іншому районі росіяни зруйнували санаторну школу для хворих дітей. Одна з ракет поцілила в газопровід. На місцях працюють всі служби. Також ворог обстріляв оздоровчий табір в Балаклії. Попередньо - двома ракетами С-300”, - написав він. 

Також у місцевих пабліках повідомили про часткове відключення світла в місті.

В АТ “Харківобленерго” повідомили, що енергетики вже працюють над відновленням електропостачання та просять споживачів зберігати спокій.

Ігор Терехов повідомив: “Внаслідок ранкового обстрілу маємо повну руйнацію підʼїзду багатоквартирного будинку. Зараз рятівники намагаються розібрати завали, аби знайти під ними людей. Також в одній з найпострадаліших частин Київського району немає світла, частково води. Відповідні служби працюють над усуненням наслідків ворожих обстрілів”.

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що внаслідок влучання окупантів по житловому будинку в Харкові загинули дві жінки. “Чотири людини госпіталізовані до медичної установи, серед них десятирічна дівчинка. Медики екстреної допомоги продовжують огляд місць влучань”, - повідомив він.

Керівник поліції Харківщини Володимир Тимошко повідомив, що росіяни о сьомій ранку завдали удари по тих самих локаціях у Харкові, по яких били о четвертій ранку.

Олег Синєгубов станом на 08.35 повідомив, що до медичних установ госпіталізували 11 поранених, 2 жінки у важкому стані. Інші постраждалі - у легкому та середньому станах.

Станом на 8:55 начальник Харківської ОВА повідомив, що внаслідок ударів по Харкову отримали поранення 28 людей. “Дані оновлюються. Медики продовжують надавати допомогу. 2 жінки 56 та 40 років, на жаль, загинули. Окупанти вдарили виключно по цивільній інфраструктурі: зруйновані житлові будинки, знищені цивільні автомобілі. Черговий акт тероризму!”, - написав Олег Синєгубов.

У ДСНС повідомили про попередньо трьох загиблих.

Ігор Терехов повідомив, що під завалами можуть бути люди.

Станом на 09:20 за даними Харківської ОВА, кількість поранених зросла до 35 осіб. “Серед них - двоє дітей 10 та 12 років. У важкому стані перебувають 5 людей”, - повідомив Олег Синєгубов.

Ігор Терехов повідомив, що на місці “прильоту” гасять вогонь. Про це він розповів в етері нацмарафону.“Зараз працюють робітники ДСНС. На жаль, ми маємо на теперішній час трьох загиблих", - сказав мер.

За його словами, оцінити кількість людей, які можуть перебувати під завалами, поки що неможливо. “На жаль, хочу сказати, що на цей час немає таких даних, бо працюють робітники ДСНС. Був дуже сильний удар, повністю знищений під’їзд цього житлового будинку. Тому ДСНСники зараз працюють. Розбирають завали, але ця робота ускладнюється тим, що ми поки що не можемо відключити газопостачання. І ви бачите, що є полум’я й дуже складно працювати“, – зазначив Терехов.

Комунальні служби вже усувають наслідки удару, через який у Харкові частково зникло електро-, водо- та теплопостачання.

Ігор Терехов повідомив, що розгортають пункти обігріву, а всіх з постраждалого будинку, кому це потрібно розселять у гуртожитки та забезпечать усім необхідним.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про наслідки ворожих обстрілів Харківської області.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися