Наслідки обстрілів Харкова: що відомо про загиблих, постраждалих, руйнування (ФОТО) (ОНОВЛЕНО)

У Харкові розбирають завали на місці влучання - 5 людей загинули

У вівторок, 23 січня, ворожі війська завдали ударів по Харкову, є загиблі та постраждалі, пишуть "Коментарі. Харків".

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що кількість поранених у Харкові зросла до 42 осіб. Серед них четверо дітей, їх ній стан середньої важкості.

У поліції Харківської області зазначили, що внаслідок обстрілів поранені працівники поліції, які здійснювали розбір завалів. Зруйнована цивільна інфраструктура: багатоквартирні житлові будинки та навчальний заклад. Пошкоджені автомобілі. На місцях подій працюють слідчо-оперативні групи, криміналісти та вибухотехніки.

За фактом порушення законів та звичаїв війни слідчі відкрили кримінальні провадження за ст. 438 Кримінального кодексу України.

За даними поліції окупанти завдали кілька ударів по Київському і Салтівському районам міста. За попередньою інформацією, били ракетами Х-22.

У Харківській обласній прокуратурі повідомили, що внаслідок атаки по Харкову четверо загиблих та понад 40 травмованих. Порізи від скла отримав 15-річний хлопець, від госпіталізації відмовився. Поранено 71-річну жінку, її доставлено до лікарні.

“Станом на зараз відомо про чотирьох загиблих: двох чоловіків та двох жінок. Щонайменше 40 осіб травмовано, серед них троє неповнолітніх дівчат 11, 14, 17 років та поліцейський. Дані уточнюються, рятувальна операція триває”, повідомили в прокуратурі.

Харківський міський голова Ігор Терехов повідомив, що на даний момент в результаті атаки росії по Харкову постраждали 30 житлових будинків. “Вибито біля тисячі вікон (на вулиці 7 градусів морозу). У 20 будинках вимушені були відключити опалення. У 14 відключено електрику, у 12-ти газопостачання. На місцях прильотів працюють усі відповідні служби. Людям надається вся необхідна допомога, в тому числі розгортаються три пункти обігріву”, - повідомив мер Харкова.

Станом на 10:55 в Офісі Генерального прокурора повідомили: “Наразі відомо про 3 загиблих внаслідок ракетної атаки на Харків. Дані можуть змінюватися, рятувальна операція триває”.

Олег Синєгубов також зазначив, що дані про четвертого загиблого не підтвердилися. “Станом на зараз внаслідок ударів по Харкову троє загиблих”, - написав він.

У ДСНС у Харківській області повідомили, що з-під завалів надзвичайники врятували 27 людей. 

Рятувальники намагаються врятувати родину з-під завалів. Вони спілкуються з чоловіком спілкуються та намагаються їх якнайшвидше врятувати.

Ігор Терехов повідомив, що чоловіка врятували - під завалами залишаються його дружина та дитина.

Олег Синєгубов повідомив, що за оновленою інформацією (станом на 12:30, - ред.), кількість загиблих внаслідок ворожого обстрілу Харкова зросла до 5. Травмовано – 51 особу. “Всім потерпілим надається необхідна допомога”, - зазначив він.

У поліції Харківської області оновили інформацію про кількість постраждалих: “Загалом від російської атаки постраждало 62 особи, з яких 5 людей загинули. 57 людей, у тому числі восьмеро дітей отримали поранення”.

Кількість жертв внаслідок обстрілу у Харкові зросла до 6 осіб. У Харківській ОВА повідомили, що внаслідок ударів рф загинула ще одна 21-річна жінка. Тіло загиблої деблоковують з-під завалів будинку рятувальники. 


За даними ДСНС у Харківській області, внаслідок обстрілу загинули 7 осіб.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися