На Харківщині від обстрілу радянський пам'ятник втратив голову: що з ним буде (ФОТО)

У Харківській області планують знести пам'ятник радянських часів, який пошкодили російській війська

У Харківській області хочуть демонтувати пам'ятник радянському солдату. Золочівська громада звернеться до Мінкульту з пропозицією вивести з реєстру пам'ятник у селі Одноробівка. Про це повідомляють “Коментарі. Харків” з посиланнями на портал “Деколонізація. Україна”.

“Цей монумент два тижні тому був пошкоджений російським обстрілом. 13 січня росіяни вдарили по Одноробівці та поцілили в пам'ятник радянським солдатам. У скульптури відірвало голову”, - йдеться у повідомленні.

picture

Раніше “Коментарі. Харків” повідомляли, що у Харкові та населених пунктах Харківської області продовжують демонтовувати символи радянських часів

За даними проєкту, у місті Люботин на Харківщині демонтовано радянську символіку. Зокрема йдеться про зображення Кремля та серпа з молотом.

У проєкті пообіцяли: “Далі буде”.

А у Харкові усі топоніми, назви яких пов’язані з країною-агресором та її союзниками, планують перейменувати впродовж кількох місяців. 

Ігор Терехов нагадав, що на останній сесії міськради було перейменовано 65 топонімів. Серед них - і колишня вул. Пушкінська, яка тепер носить ім'я Григорія Сковороди. "Це викликало позитивну реакцію у мешканців Харкова. Нам слід перейменувати ще багато топонімів. І ми зробимо це протягом 3-4 місяців. Це дуже скрупульозна робота, яка проводиться щодня", - наголосив Ігор Терехов.

Також він зазначив, що перейменування топонімів відбувається в Харкові з вивченням громадської думки. Зокрема, на сайті міськради регулярно проводяться відповідні опитування.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися