Обстріл Харкова Шахедами: де сталися прильоти (ФОТО,ВІДЕО)

Окупанти спрямували на область мінімум 6 ворожих БПЛА

30 січня близько 22:40 внаслідок ворожої атаки безпілотниками по житловим кварталам Харкова є пошкодження житлових будинків у Слобідському районі міста. Через удар постраждали попередньо троє людей.

За даними ДСНС, сталося декілька осередків займання у різних районах міста. Горіли дах приватного житлового будинку, гаражі, 2 легкових автомобілі, дах двоповерхової та приміщення адміністративної будівлі. Загальна площа усіх пожеж склала близько 100 кв.м. Крім того пошкоджені поруч розташовані багатоповерхові житлові будинки та торговельний заклад.

На ліквідації наслідків ворожих ударів задіяно 60 рятувальників та 10 одиниць техніки.


За даними поліції, 85-річний чоловік отримав осколкові поранення, першочергову допомогу йому надали співробітники полку поліції особливого призначення, 44-річний чоловік зазнав контузію, у чоловіка 1965 року народження гостра реакція на стрес. Всі цивільні. Поліцейські працюють на місцях подій в двох районах міста.

 "Постраждали два багатоповерхові будинки, є вибиті вікна. Також маємо двох поранених - легкого та середнього ступенів тяжкості. Зупиняти теплопостачання в цих будинках не будемо, бо серйозних пошкоджень у системі подачі тепла немає. Інші комунікації - перевіряємо. Крім того, постраждав магазин, він теж потребуватиме ремонту", - повідомив мер Харкова журналістам вчора увечері.

За словами Ігоря Терехова, в іншому районі "шахедом" був пошкоджений приватний будинок, і там також є легко поранений.

Пізніше міський голова зазначив, що у Слобідському районі у двох багатоповерхівках вибиті шибки.

"Зранку почнемо закривати вікна усіх постраждалих квартир. Є понівечені авто, але головне, що немає загиблих. Постраждали троє людей – всі у легкій формі.

Маємо черговий приклад того, що російський агресор бʼє по житловим кварталам, туди, де немає жодної військової інфраструктури. Тероризм у чистому вигляді", – підкреслив мер.

За даними начальника ХОВА Олега Синєгубова, окупанти спрямували на область мінімум 6 ворожих БПЛА.

Рятувальники ДСНС та Харківська обласна прокуратура опублікували відео наслідків вечірніх прильотів по місту.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Мер Харкова хоче створити конкуренцію забудовникам та ріелторам в місті

Міський голова Ігор Терехов зустрівся з експертами Житлової ініціативи для Східної Європи, що реалізується під патронатом Європейської економічної комісії ООН.

Під час переговорів обговорювалися деталі розробки Концепції муніципального житла для міста. Проєкт реалізовуватиметься за фінансової підтримки Міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини.

Як зазначив мер, внаслідок обстрілів понад 150 тис. городян втратили житло, тому сьогодні є потреба не лише у відновленні пошкоджених будинків, а й у будівництві житла. За його словами, це сприятиме поверненню харків'ян до міста.

Яку ініціативу запропонував мер Терехов – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися