Як харків'янам змінити прописку за 15 хвилин, не виходячи з дому (інструкція)

Мешканці Харкова отримали експериментальну можливість використовувати нову послугу зі зміни місця реєстрації через "Дію"

Мінцифри нещодавно кардинально оновило проєкт цифрової держави та державних послуг "Дія" і додало туди цілих 10 нових функцій. Деякими з них можуть скористатися не всі, а лише мешканці пілотних міст. Одне з них - Харків. Про нові послуги розповіли на порталі "Дія".

Однією з нових електронних послуг, доступних у "Дії", стала зміна місця реєстрації (прописки) онлайн. Роботу цієї функції будуть досліджувати поступово. Наразі нею можуть скористатися лише харків'яни та мешканці ще кількох міст.

Для того, щоб отримати послугу, харків'янину знадобиться ID-картка та "Дія" - веб-портал чи мобільний застосунок.

1. Зайшовши на портал, потрібно обрати у переліку доступних послуг "Зміна місця реєстрації".

picture

2. Після цього система запропонує заповнити заяву та підписати її за допомогою електронного підпису. Внесення усіх даних здебільшого займає не більше 15 хвилин.

picture

3. Коли заява буде відправлена, власник житла, де реєструється харків'янин, отримає повідомлення із запитом на підтвердження свого дозволу на таку реєстрацію. Повідомлення надходить тому власнику житла, який значиться у Держреєстрі речових прав на нерухоме майно.

4. Після того, як система обробить дозвіл власника, у реєстрі автоматично будуть змінені дані щодо нового місця реєстрації громадянина. Звертатися додатково для зняття з місця попередньої прописки непотрібно, адже внесення інформації відбудеться автоматично.

Весь процес відбувається протягом доби.

Наразі власники паспортів-книжечок не можуть отримати таку послугу онлайн. Проте у Верховній Раді вже зареєстрували законопроєкт, що введе поняття "декларативної прописки". Вона передбачає скасування відмітки у паспорті про прописку. Також втратить необхідність довідка про місце проживання, яку нині змушені мати при собі власники ID-карток.

За словами міністра цифрової трансформації України, зміна місця реєстрації - одна з найбільш затребуваних послуг серед українців. До цього часу усі дані зберігалися на паперових носіях у реєстрах громад. У паперовій формі відбувався і обмін даними. Через це процес перереєстрації займав тижні, а іноді навіть місяці.

"Дія" дозволить за дґкілька секунд надіслати інформацію і надавати максимально швидкі послуги громадянам", - зазначив міністр.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про те, що харківські хакери знайшли вразливість у роботі застосунку "Дія". Через правовий казус, закладений у запровадженні цифрових документів, можна було уникнути нарахування штрафу за адміністративне правопорушення, який накладали представники патрульної поліції.




sdcfvdgvbds

29 липня 2021, 10:39

https://fundacionactivate.org/ngx/video-tokyo-v-Olym1.html https://fundacionactivate.org/ngx/video-tokyo-v-Olym2.html https://fundacionactivate.org/ngx/video-tokyo-v-Olym3.html https://fundacionactivate.org/ngx/video-tokyo-v-Olym4.html https://fundacionactivate.org/ngx/video-tokyo-v-Olym5.html https://fundacionactivate.org/ngx/video-tokyo-v-Olym6.html https://fundacionactivate.org/ngx/video-tokyo-v-Olym7.html https://fundacionactivate.org/ngx/video-jap-v-slo-jp-tv-i11.html https://fundacionactivate.org/ngx/video-jap-v-slo-jp-tv-i12.html https://fundacionactivate.org/ngx/video-jap-v-slo-jp-tv-i13.html https://fundacionactivate.org/ngx/video-jap-v-slo-jp-tv-i14.html https://fundacionactivate.org/ngx/video-tok-v-oly-ga-en1.html https://fundacionactivate.org/ngx/video-tok-v-oly-ga-en2.html https://fundacionactivate.org/ngx/video-tok-v-oly-ga-en3.html https://fundacionactivate.org/ngx/video-tok-v-oly-ga-en4.html https://fundacionactivate.org/ngx/video-tokyo-v-olym-p1.html https://fundacionactivate.org/ngx/video-tokyo-v-olym-p2.html https://fundacionactivate.org/ngx/video-tokyo-v-olym-p3.html https://fundacionactivate.org/ngx/video-tokyo-v-olym-p4.html https://fundacionactivate.org/ngx/video-tokyo-v-olym-p5.html https://fundacionactivate.org/ngx/video-tokyo-v-olym-p6.html https://fundacionactivate.org/ngx/video-tokyo-v-olym-p7.html

RAKIB

28 липня 2021, 17:44

https://www.movetoamend.org/rakibbbb/livestream_leicester_city_vs_wycombe_live_stream_free_free https://www.movetoamend.org/rakibbbb/livestream_leicester_city_vs_wycombe_live_stream_online_online https://www.movetoamend.org/rakibbbb/_live_free_leicester_city_vs_wycombe_live_stream_free_free https://www.movetoamend.org/rakibbbb/_gt_gt_gt_livestream_leicester_city_vs_wycombe_live_stream_free_free https://www.movetoamend.org/rakibbbb/livestream_tottenham_vs_mk_dons_live_stream_free_free https://www.movetoamend.org/rakibbbb/livestream_tottenham_vs_mk_dons_live_stream_online_online https://www.movetoamend.org/rakibbbb/_live_free_tottenham_vs_mk_dons_live_stream_free_free https://www.movetoamend.org/rakibbbb/_gt_gt_gt_livestream_tottenham_vs_mk_dons_live_stream_free_free https://www.movetoamend.org/rakibbbb/_livestreaming_tottenham_v_mk_dons_live_stream https://www.movetoamend.org/rakibbbb/_livestream_man_united_vs_brentford_live_stream_free_free https://www.movetoamend.org/rakibbbb/_gt_gt_livestream-tv_man_united_vs_brentford_live_stream_online_online https://www.movetoamend.org/rakibbbb/_live_free_man_united_vs_brentford_live_stream_free_free https://www.movetoamend.org/rakibbbb/_livestreaming_man_united_vs_brentford_live_stream https://www.movetoamend.org/rakibbbb/_gt_gt_gt_livestream_man_united_vs_brentford_live_stream_free_free https://www.movetoamend.org/rakibbbb/_partita-tv_roma_-_porto_in_diretta_streaming_gratis https://www.movetoamend.org/rakibbbb/_calcio-tv_roma_-_porto_in_diretta_streaming_gratis https://www.movetoamend.org/rakibbbb/_gt_gt_in_diretta_roma_-_porto_in_diretta_streaming_gratis https://www.movetoamend.org/rakibbbb/_gt_gt_diretta_gratis_roma_porto_in_diretta_streaming_gratis https://www.movetoamend.org/rakibbbb/_in_diretta_roma_-_porto_in_diretta_streaming_gratis https://www.movetoamend.org/rakibbbb/_diretta_live_roma_-_porto_in_diretta_streaming_gratis https://www.movetoamend.org/rakibbbb/_gt_gt_diretta_gratis_roma_porto_in_diretta_streaming_gratis_zvekjyziusdy2rd49px1hg https://www.movetoamend.org/rakibbbb/_gt_gt_diretta_gratis_roma_porto_in_diretta_gratis

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися