Топ 5 харківських кіберспортсменів: Конфлікти, чемпіони та справжні лідери (ВІДЕО)

Коментарі склали рейтинг харківських кіберспортсменів, які увійшли в історію

Харків серед усіх інших міст України особливо прославився своїми кіберспортсменами. Більшість з них прийшли ще з часів комп'ютерних клубів, коли хлопці прогулювали школи та відкладали гроші зі сніданків, щоб пограти у свої улюблені ігри. "Коментарі. Харків "вирішили скласти топ 5 таких особистостей, які назавжди вписали свої імена та нікнейми у світову історію кіберспорту.

5. Ілля ALOHADANCE Коробкін ($ 201,288)

#стример #покер #інфантилізм #жартівник #друг

FzLaLBCMVtlFsG6IDDoVW-cdU.jpg

Іллюша народився 15 вересня в 1997 році, а почав кіберспортивну кар'єру з дисципліни DOTA 2 вже в жовтні 2013 року, коли йому було всього 16 років. Відмінною рисою даного гравця є те, що він постійно йде з кіберспорту, але через деякий час повертається. Сам Ілля пояснював таку нестабільність різними причинами: "Відсутність мотивації", "Слабкі гравці, з якими він не хоче грати" і т.д. Під час таких пауз він займався та займається стрімінгом (пряма трансляція відеоігор), де потрібно сказати - досяг успіху. Ілля подобається глядачам своїм вибуховим характером, умінням добре грати, інфантилізмом та звичайно ж танцями. Решта гравців найчастіше позитивно відгукуються про Іллю, як про хорошого друга, співрозмовника, веселу та чуйну людину. Однак ті, хто його знають, часто сміються з його роздовбайства: він міг проспати тренування (яка проходила далеко не вранці) або в один момент закінчити кар'єру, що він власне і зробив. Зараз Ілля вдарився в професійний покер.

"Найгірший гравець в покер в історії людства в принципі. Найсоковитіша риба за столом, з якої я грав", - висловився про Іллю, як гравця в покер, найвідоміший коментатор у кіберспорті Віталій "V1lat" Волочай ще у 2018 році. Варто відзначити, що в нову дисципліну Ілля пішов вже в серпні 2020 року і до цього часу він явно набрав форму. Наприклад, Коробкін посів п'яте місце на турнірі Stadium Series з покеру від PokerStars та отримав 41 тисячу доларів (понад 1,1 млн грн).


4. Гліб Funn1k Ліпатніков ($ 418,870)

#1% #navi #віцечемпіон

klCQ97d16ApZZrY4ZGOlNsDH3.jpg

Гліб народився 16 листопада 1992 року. Він завжди був сильним гравцем з великим потенціалом у DOTA 2, який по-справжньому розкрився в найвідомішому українському клубі Na'Vi. У нього він перейшов в лютому 2013 року та вже на ТІ3 (головний турнір по доті) став віцечемпіоном світу. Кінець 2013 рік та початок 2014 були особливо успішними для Ліпатнікова та його команди: вони показували гідні результати та на кожному турнірі виступали в ролі одного з фаворитів. На жаль, вже до весни 2014 року в команді почався спад та на ТІ4 вони зайняли тільки 7-8 місце. Тоді Na'Vi покинув капітан Puppey. Наступні зміни не повернули колишньої величі, а в лютому 2015 роки після невдалого виступу на Dota 2 Asia Championships клуб оголосив, що Funn1k бере перерву. У квітні Гліб повертається в команду, але після чергового провалу на The International Na'Vi розпускають команду цілком.

Funn1k продовжує грати в різних командах, однак після відходу з Na'Vi, він так й не зміг знову піднятися на олімп. У 2016 році Гліб підірвав кіберспортивну спільноту своїм зверненням. У ньому він поділив кіберспортсменів на 99% та 1%, до якого себе й відніс. Більш того він назвав своїх колишніх партнерів по команді бабами, особливо Гліб зазначив Івана ArtStyle, якому пригрозив розбити все, що тільки можна при зустрічі. Уривок з даного звернення можна подивитися нижче.


3. Іоанн "Edward" Сухарєв (715,028)

# Мудрець з пістолетом на пенсії

S0pDVeC_pYkwH6TdTekpFJgIr.jpg

Справжній пенсіонер у counter-strike, йому вже 33 роки. Почав свою кар'єру Іоанн ще в Counter-Strike 1.6, де з командою Natus Vinsere двічі ставав чемпіоном світу за версіями ESWC та WCG. У 2012 році Navi перейшли на оновлену версію гри counter-strike: global offensive. Вже в липні 2013 року в команді відбулися перші зміни, та винуватцем їх став саме Edward. Разом з markeloff він перейшов до нової команди Astana Dragons. З нею Edward досяг призових місць на ряді турнірів, а на TECHLABS Cup 2013 команда посіла перше місце. Однак, в листопаді Іоанн покинув команду, а в грудні повернувся в рідну організацію Natus Vincere.

Іоанн Сухарєв у 2019 році завершив свою кар'єру, проте у 2020 анонсував своє повернення. Він провів всього десять офіційних матчів у складі Selectah! та знову зник. Edward виділяється серед інших гравців мудрістю та спокоєм. У плані навичок він завжди був стабільним та сильним гравцем, який особливо прославився своєю стріляниною з пістолетів. Йому навіть дали прізвисько Pistol King (король пістолетів).


2. Іван ArtStyle Антонов ($ 358,682)

#харків'янин #бунтар #чемпіон #пенсіонер #тренер

7J1tZAvKjAwsr-bYgZMDwCcay.jpg

Іван народився 20 квітня 1989 року. Він вважається пенсіонером серед дотерів, оскільки прославився ще з першої частини гри, яка була модифікацією до іншої відомої комп'ютерної стратегії warcraft 3. У грудні 2010 році ArtStyle приєднався до Na'Vi, де зайняв капітанський слот та на TI1 завоював титул чемпіона світу по Dota 2. Після турніру в Івана виник конфлікт з керівництвом організації та в жовтні 2011 року він покинув команду. На наступний The International ArtStyle поїхав зі своєю новою командою Darer, але не зміг піднятися вище 9-12 місця. Після невдач ArtStyle йде з кіберспорту на 2 роки. У 2014 він повертається та робить невдалі спроби знову створити команду. Єдиний просвіт в його ігровій кар'єрі настав тільки у квітні 2015 року, коли Natus Vincere, перебуваючи в кризі, запрошують ArtStyle на капітанський слот. Іван приймає пропозицію та спочатку його агресивний стиль змусив команду заграти. Але, пройшовши кваліфікації на TI5, Na'Vi нічого не можуть зробити серйозним суперникам та займають 13-16 місце. Після турніру Івана ще двічі звільняли та повертали в Natus Vincere, з чим було пов'язано чимало смішних картинок та постів. Нарешті, в грудні 2015 року його утвердили в команді на ролі капітана, та "Народжені перемагати" почали набирати оберти, але за весь сезон виграли всього один турнір, а на TI6 й зовсім провалилися, та знову зайняли 13-16 місце. Наступний сезон Na'Vi почали в колишньому складі, але після поразки на кваліфікаціях до The Boston Major 2016 команда зазнала змін та ArtStyle покинув її.

У березні 2017 року, Іван став тренером нової команди від Virtus.pro. Під його керівництвом колектив зайняв 5-6 місце на TI7 та провів найкращий сезон у своїй історії. Варто відзначити, що саме при ArtStyle Virtus Pro стали єдиною командою з СНД, яка боролася за першість у світі.

Зрозуміти, що ArtStyle харків'янин дуже легко. Починаючи від його мови, поведінки, закінчуючи агресивним та чемпіонським характером. З ArtStyle існують десятки смішних нарізок, в яких він ніколи не соромився говорити те, що думає. Зараз йому вже 31 рік та вік трохи "втихомирив" його: він став спокійніше. Однак для фанатів він так й залишився справжнім лідером та символом кіберспортивної сили. Зараз про залишки того бунтарського характеру нагадує легендарне інтерв'ю з Іваном у 2012 році.


1. Данило "Zeus" Тесленко ($ 788,633)

# Справжній лідер та харків'янин

g_wthS7lQr6xGkU5HztbPZh_T.jpg

Та звичайно ж справжня легенда харківського кіберспорту - це Данило "Zeus" Тесленко. Майбутній лідер народився в 1987 році, як й "Edward" він почав свою кар'єру ще з Counter-Strike 1.6 (варто зазначити, що в більшості команд "Zeus" грав разом з "Edward"). Данило був одним із засновників найпопулярнішою української команди Natus Vincere з якої вони отримали статус чемпіонів в Counter-Strike 1.6.

У CS: GO NaVi все ще були одними з кращих, але це скоріше за інерцією. Їх результати поступово падали та до першого Мейджора (головний турнір) команда остаточно провалилася на DreamHack Winter 2013, де вони посіли останнє місце. Вони банально не адаптувалися до нових правил гри, на відміну від інших. Пішли ceh9, markeloff та Edward (останній невдовзі повернувся). Після змін у складі команда під керівництвом Данила повільно, але впевнено поверталася на олімп. У 2015 році "Zeus" вперше за історію CS:GO привів команду з СНД у фінал мажору. На жаль, тоді їм перемогти не вдалося, але вогонь переповнював їх, й вони почали готуватися до наступного мажору на якому знову потрапили у фінал й знову програли. Другий удар команда пережити не змогла та через деякий час Navi прибирають Данила з команди.

Усі вирішили, що кар'єра "Zeus" підійшла до кінця, однак йому ще потрібно було завдати удару у відповідь. Замість того щоб піти, Тесленко приєднався до казахстансько-російської команди Gambit, які були на порядок нижче рівнем, ніж Наві. Однак "Zeus" розкрив колектив у всій красі та привів молодих хлопців до перемоги на мажорі у 2017 році. Gambit стали першою командою з СНД, які отримали титул чемпіонів на мажорі по CS:GO. А Zeus став першим капітаном із золотим кубком, який зміг довести дві різні команди до фіналу.

Після такого успіху Данила через деякий час знову покликали до Na'vi. Через певні проблеми в Гамбіт він погодився. Без Тесленко у Na'vi не виходило виграти жоден великий трофей, та тільки після приходу капітана вони вперше після багатьох років завоювали ESL One:Cologne 2018. "Народжені перемагати" ще взяли BLAST Pro Series: Copenhagen 2018 та знову побували в гранд-фіналі мейджора, проте в черговий раз зайняли лише 2 місце. На своєму останньому турнірі команда Zeus'a не змогла гідно себе показати та вилетіла з групи, набравши всього одне очко. Перед турніром вже усі знали, що Зевс збирається закінчити кар'єру, це він і зробив. Даня написав книгу та відкрив власне доставлення піци "Chicago Pizza by Zeus".





Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися