Нове меню: у харківських дитячих садках показали, як виглядає їжа для малюків (ФОТО)

Відповідно до вимог нового меню, у стравах обмежена кількість солі та цукру, жирів тваринного походження

З початку місяця у закладах дошкільної освіти запроваджено оновлене меню. У Мережі з'явилися фотографії страв, які подають малюкам на обід. Про це повідомляється у пресслужбі Адміністрації Київського району Харківської міської ради.

Організація харчування вихованців та дотримання всіх технологічних процесів приготування їжі знаходяться під контролем керівників закладів дошкільної освіти. Діти повинні вживати виключно корисні, безпечні та смачні страви. За словами джерела, батьки щодня отримують на телефон фотографії страв, які на обід подають дітям.

picture

Відповідно до вимог нового меню, обмежена кількість солі та цукру, жирів тваринного походження. Також було скорочено кількість картоплі, а збільшено кількість споживання м'яса, риби, круп, фруктів та овочів.

picture

З дитячого меню повністю прибрали ковбасні вироби та консерви, а також печиво.

picture

У пресслужбі РДА наголосили, що у дошкільних закладах було розширено асортимент страв, які пропонуються вихованцям, запроваджено нові страви, затверджені перспективним меню МОН України такими як "Мітболи", "Фалафель", "Нагетси курячі", "Ньокі", "Куриця по-італійський" та інші.

picture

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі. Харків" поінформував читачів про те, що харківський дієтолог прокоментувала нове шкільне меню Клопотенка. Докладніше читайте в нашому матеріалі.

Також видання повідомляло, що учні одного з навчальних закладів у Харківській області поділилися своїми враженнями від нового меню. Варто зазначити, що в оновленому меню обмежена кількість солі та цукру, жирів рослинного та тваринного походження та субпродуктів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися