"Я бачу тільки користь": харківський дієтолог прокоментувала нове шкільне меню Клопотенка

Дієтолог вважає, що діти поки що не звикли до нових смаків і їм на це потрібен час

З початку поточного року у деяких навчальних закладах України, зокрема й Харківської області, запроваджено нове меню, розроблене українським кулінаром Євгеном Клопотенком. Дієтолог-нутріціолог, керівник школи "Здорове харчування" Ольга Страшко прокоментувала нові страви. Про це повідомляє видання "Об'єктив".

Так, за словами дієтолога, у новому шкільному меню стало менше солі та цукру, але більше овочів, з'явилися фрукти, а продаж шкільних піц і смажених пиріжків припинився. Плюс, смажені котлети змінилися на запечені. Все це лише позитивно позначиться на здоров'ї дітей.

"Те, що Євген спробував зробити, буде поступово сприйнято суспільством позитивно. Можливо, з якимись коригуваннями, які можна вносити. Я бачу лише позитив і лише користь", — сказала Ольга Страшко.

Також дієтолог-нутріціолог підкреслила, що харчові уподобання та певна смакова поведінка формуються у сім'ї. Спочатку дітям буде складно звикнути до нових уподобань страв, які змінили вже їм звичні. Проте смакові рецептори згодом перестояться.

"Я закликала б усіх батьків замислитися над тим, що їдять діти, тому що харчування – це база нашого здоров'я", — зазначила дієтолог.

Крім того, фахівець радить батькам провести зі своїми дітьми розмову про важливість вживання якісної та здорової їжі.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі. Харків" повідомляв про те, як в одному з навчальних закладів області учні відреагували на нове меню від Клопотенка. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що у Харкові однорічна дитина проковтнула 11 магнітів, які у шлунку з'єдналися у кільце. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися