У навчальних закладах Харківської області запровадили нове меню: як відреагували учні (ВІДЕО)

В оновленому меню обмежена кількість солі та цукру, жирів рослинного та тваринного походження та субпродуктів

Держпродспоживслужба у Харківській області погодила нове меню 40% шкіл регіону. Таким чином, уже з цього тижня у навчальних закладах дітей годували новими стравами. Про це повідомляється на YouTube-каналі "Суспільне Харків".

У ліцеї "Мобіль", що у місті Пісочин Харківської області, розповіли, що для молодшої школи на обід подають овочевий суп, запіканку з морквою та яблуком, чай із молоком без цукру та кожному учню дають часточку апельсину.

Відповідно до постанови Кабміну, у їдальнях навчальних закладах заборонено годувати дітей сосисками, додавати у чай і какао цукор, а сіль має бути лише йодованою та додаватися у мінімальних кількостях.

На сайті Держпродспоживслужби у Харківській області наголошується, що у шкільних буфетах заборонено продавати солодкі хлібобулочні вироби, продукти з високим вмістом цукру або солі, консервантів, барвників та ароматизаторів, газовані напої, у тому числі солодкі, м'ясні та рибні продукти промислового та кулінарного виробництва, непастеризовані соки та молочні продукти.

На зміну корисним продуктам і стравам було вирішено збільшити кількість споживання свіжих фруктів та овочів, сухофруктів, кисломолочних продуктів, ягід, риби. Крім того, вдвічі має збільшитися порція м'яса.

Як на нове відреагували діти

На перервах діти за звичкою приходять за пиріжками, солодкими булочками, піцою та іншим. Однак у продажу такого немає. Щодо страв, які подають на обід, деякі школярі зазначили, що їм сподобався борщ, тушкована капуста та картопля. А ось компот деяким дітям виявився не до вподоби, оскільки зварений із сухофруктів.

Кухарі шкільної їдальні наголошують, що діти зараз лише звикають їсти корисну їжу на пару замість звичної смаженої. Тому для деяких це поки що незвично.

До речі, для учнів з 1 по 4 класи меню фіксоване. Старшокласники можуть вибирати собі їжу у їдальні самостійно.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі. Харків" поінформував читачів про те, що у Харкові шлунку однорічної дитини знайшли 11 магнітів, які з'єдналися у кільце. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що у Харківській області змінилися ціни на фрукти й овочі. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися