Харків'ян попередили, де небезпечно купувати продукти у місті

Жителям Харкова розповіли, де та які продукти харчування краще не купувати

У Холодногірському районі Харкова виявили перший за цей рік випадок ботулізму. У зв'язку із цим у пресслужбі Харківської міської ради мешканців міста попередили, де не варто купувати продукти.

Захворювання виявили у чоловіка 1981 року народження. Відомо, що раніше він вживав в'яленого карася, якого раніше придбав на об'єкті дрібнороздрібної торгівлі в Харкові. Саме риба стала причиною отруєння. Стан чоловіка оцінювався як середньої тяжкості, через п'ять днів стан покращився і його перевели до звичайної палати.

У Харківській міській раді звертаються до харків'ян та просять їх не купувати харчові продукти на стихійних ринках. Крім того, мешканців міста закликають відмовитися від вживання продуктів, що не пройшли термічну обробку: сирих яєць, карпачо, тартару, суші, ролів, копченої чи в'яленої річкової риби тощо.

Також харків'янам рекомендують ретельно мити фрукти та овочі, зберігати їжу при безпечній температурі та дотримуватись інших запобіжних заходів та профілактики харчових отруєнь, гострих кишкових інфекцій та ботулізму.

Раніше видання "Коментарі. Харків" повідомляло:

 Мешканцям Харкова та Харківської області розповіли про пляжі, на яких зараз небезпечно купатися. За результатами санітарно-мікробіологічних досліджень встановлено, що в межах зони купання 5 водойм проби води за вмістом лактозопозитивних не відповідають гігієнічному нормативу.

• Яку воду не можна пити у Харкові. Фахівці з'ясували, вода з якого джерела не відповідає нормам і може бути небезпечною для вживання. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися