Де не можна купатися в Харкові та області: список небезпечних пляжів

За результатами санітарно-мікробіологічних досліджень встановлено, що в межах зони купання 5 водойм проби води за вмістом лактозопозитивних не відповідають гігієнічному нормативу

У Харкові та Харківській області перевірили 10 місць для купання на територіях, де не ведуться бойові дії. Про це повідомили у Харківському обласному центрі контролю та профілактики захворювань МОЗ України.

За інформацією джерела, згідно з результатами досліджень було встановлено, що в межах зони купання 5 водойм проби води за вмістом лактозопозитивних не відповідали гігієнічному нормативу. Йдеться про такі водоймища:

- Безлюдівське водоймище;

- Журавлівський гідропарк;

- Петренківське водоймище у Харкові;

- річка Мерла у смт Краснокутськ;

- ставок Копань у місті Богодухів.

Зазначається, що перевищення гігієнічного нормативу вмісту у воді лактозопозитивних кишкових паличок свідчить про ризики для здоров'я населення через потенційну небезпеку наявності у водоймах збудників кишкових інфекційних захворювань. Тому купання у цих водоймах не рекомендується.

Список пляжів, які поки що не безпечні для купання, відображені на карті:

picture

Раніше видання "Коментарі" інформувало:

Яку воду не можна пити у Харкові. Фахівці з'ясували, вода з якого джерела не відповідає нормам і може бути небезпечною для вживання. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

 Євген Комаровський дав рекомендацію щодо постільного режиму при ГРВІ та пояснив, чи потрібно в принципі його дотримуватися, чи потреби в цьому немає. На його думку, існує один випадок, коли хворому справді не потрібно вставати з ліжка.

 У харківських дитсадках показали, як виглядає їжа для малюків. Відповідно до вимог нового меню, у стравах обмежена кількість солі та цукру, жирів тваринного походження. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися