Мікробне забруднення: яку воду не можна пити у Харкові

При дослідженні проб води із природних джерел на території міста Харкова було виявлено відхилення

Фахівці з'ясували, яка вода у Харкові не відповідає нормам та яку воду небезпечно вживати. Про це повідомили на сайті Харківського обласного центру контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України.

У серпні фахівці взяли проби води із природних джерел на території міста Харкова. Згідно з отриманими результатами, не відповідали вимогам гігієнічних нормативів за показниками епідемічної безпеки проби води за такими каптажами: парк Юність, Олексіївська балка по вул. Клочківській, джерела поблизу Петренківської водойми та в Манжосовому Яру.

Це свідчить про мікробне забруднення підземних водоносних горизонтів і прогностично несприятливо, оскільки за період ведення бойових дій питома вага проб джерельної води з відхиленнями від нормативів значно зросла. У зв'язку з цим нагадуємо, що вода з усіх природних джерел (незалежно від результатів досліджень) придатна для вживання тільки після попереднього кип'ятіння", - йдеться у повідомленні.

Раніше видання "Коментарі. Харків" повідомляло:

 Відома харківська мережа супермаркетів змінить свою назву. Однак ще деякий час паралельно використовуватимуться і логотип Захоплення та елементи нової назви. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

• У Харкові та Харківській області за місяць значно змінилися ціни на м'ясо, гречану крупу, олію, цукор, молочні продукти, фрукти, овочі, а також решту харчових продуктів. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.

 У Харкові магазини продовжують відновлювати роботу. Вже відкрито понад 60% загальної кількості. У мерії опублікували список працюючих магазинів у місті.

 У Харківському лабораторному центрі опублікували список пляжів у Харкові та Харківській області, які є небезпечним і для купанняУ межах зони купання 6 водойм проби води за вмістом лактозопозитивних кишкових паличок не відповідають гігієнічному нормативу.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися