Де не можна купатися в Харкові та області: список небезпечних пляжів

У межах зони купання 6 водойм проби води за вмістом лактозопозитивних кишкових паличок не відповідають гігієнічному нормативу

У Харкові та Харківській області перевірили 10 місць для купання на територіях, де не ведуться бойові дії. Про це повідомили у Харківському обласному центрі контролю та профілактики захворювань МОЗ України.

Згідно з результатами досліджень було встановлено, що в межах зони купання 6 водойм проби води за вмістом лактозопозитивних не відповідали гігієнічному нормативу. Йдеться про такі водоймища:

- Журавлівський гідропарк,

- Олексіївський лугопарк;

- Петренківське водоймище у місті Харків;

- річка Берестова у місті Красноград та смт Зачепилівка Красноградського району;

- Річка Берестова у смт Зачепилівка Красноградського району

- Ставок Копань у місті Богодухів.

Зазначається, що перевищення гігієнічного нормативу вмісту у воді лактозопозитивних кишкових паличок свідчить про ризики для здоров'я населення через потенційну небезпеку наявності у водоймах збудників кишкових інфекційних захворювань. Тому купання у цих водоймах не рекомендується.

Список пляжів, які поки що не безпечні для купання, відображені на карті:

picture

Також у лабораторному центрі зазначили, що результати дослідження проб води, відібраних у межах зони купання Основенського озера у Харкові, відповідають нормативним вимогам. Тому ця зона купання є цілком безпечною.

Раніше видання "Коментарі. Харків" повідомляло:

 Жителям Харкова розповіли, де і які харчові продукти краще не купувати. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.

• 3 серпня у Харкові вирувала негода. В результаті в місті було повалено велику кількість дерев. У мерії показали фото наслідки стихії.

 Харків'янам розповіли, яку воду у місті небезпечно пити. Фахівці під час дослідження проб води із природних джерел на території міста Харкова виявили відхилення. Містянам пояснили, що таку воду небезпечно використовувати для вигодовування немовлят та малолітніх дітей і не рекомендується вживати іншим групам населення. Подробиці про це читайте у матеріалі на нашому сайті.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися