Небезпека на прилавках: у Харківській області виявили норовірус

Оператори ринку Харківської області зобов'язані вилучити небезпечний продукт харчування з обороту

На Харківщині виявили норовірус, яким заражені морепродукти. Про це "Коментарям. Харків" стало відомо з повідомлення Головного управління Дердпродпотребслужби в Харківській області.

Згідно інформації, устриці експортовані з Франції були завезені компанією, що спеціалізується на ринку охолоджених і свіжозаморожених морепродуктів і риби, "Одіссей Люкс" (Київська обл.). Як з'ясувалося, заражена партія устриць, у яких виявили норовірус, виготовлена ще 25 листопада 2019 року, а термін її придатності закінчується 3 січня. Фахівці управління вживають заходів, щоб заражені устриці не потрапили на прилавки торгових мереж. Оператори ринку Харківської області зобов'язані вилучити небезпечний продукт харчування з обороту.

"Інформуємо операторів ринку Харківської області, які здійснюють оборот або використовують вищезгаданий продукт, про необхідність вилучення його з обігу", - зазначили в облуправлінні Держпродпотребслужби.

Раніше портал "Коментарі. Харків" повідомляв, що харків'яни заробляють гроші на паніці, пропонуючи коронапіццу і одноразові маски, які нібито захистять від коронавіруса.





Джерело: http://kh-consumer.gov.ua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися