У Харкові розігрався грип та ГРВІ: за тиждень – майже півтори тисячі хворих

Таку негативну статистику надають у Департаменті охорони здоров’я.

За минулий тиждень у місті Харків на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції захворіло 1426 осіб. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Департаменту охорони здоров’я Харківської міської ради.

У Харківському обласному центрі контролю та профілактики хвороб МОЗ України надали рекомендації, як діяти при перших симптомах ГРВІ. Так, якщо ви відчуваєте нежить, біль у горлі, підвищення температури, необхідно:

- багато пити;

- прийняти знеболювальне, якщо є біль, але температура нормальна;

- промити ніс сольовим розчином або спреєм;

- прийняти жарознижувальний засіб, якщо відчуваєте підвищення температури тіла, озноб, біль у горлі або вусі, головний біль;

- повідомити своєму сімейному лікарю про ваш стан.

Крім того, у будь-якого сімейного лікаря можна отримати направлення на безоплатне тестування на COVID-19.

Щоб уберегтися від тяжкого перебігу хвороби, харків'янам радять вакцинуватися. Для цього необхідно звернутися до свого сімейного лікаря або до найближчої міської поліклініки. З переліком медзакладів, де працюють пункти вакцинації, можна ознайомитися за посиланням.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові достатньо вакцин для отримання повного курсувакцинації, наявні також препарати, розроблені спеціально для бустерного щеплення. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію прес-служби Харківської міської ради.

У Департаменті охорони здоров’я повідомили, що наразі медичні заклади отримали 3 тис. доз препарату Pfizer. Вакцина призначена для отримання перших, других та бустерних доз. Також харківські медичні установи забезпечені препаратом для проведення щеплень бустерною дозою (вакцина розроблена спеціально для штаму "Омікрон").

У наявності - понад 8,5 тис. доз. У департаменті наголосили, що у воєнний час ризик розвитку та розповсюдження інфекційних захворювань зростає. “Люди з неінфекційними хворобами мають більший ризик тяжкого перебігу хвороби. Тому харків’ян закликають не забувати про вакцинацію від коронавірусу”, - зазначили у Харківській міській раді. 



Виктория

16 жовтня 2022, 09:54

Комплекс трав для иммунитета здесь https://dnsp.com.ua/g22668957-kak-povysit-immunitet

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися