Метелики та скажені лиси в минулому – на Харківщині нова напасть

У регіоні майже вдвічі збільшилося випадків укусів кліщами.

За 7 місяців 2023 року у Харківській області відмічається зростання захворюваності деякими хворобами. Крім того, у регіоні побільшало випадків укусів кліщами. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ДУ "Харківський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України".

Так, кількість осіб, які постраждали від нападу кліщів, зросла в 1,9 рази. Взято на облік  428 осіб, з них 35,5% діти до 17 років.

Відмічається також зростання захворюваності сальмонельозом у 2,8 рази, шигельозом на 10 випадків, гастроентероколітами з встановленим збудником в 1,7 рази, туберкульозом у 2,2 рази, хворобою Лайма у 3,1 рази, гострим вірусним гепатитом В в 1,5 рази, хронічними вірусними гепатитами: В – у 2,0 рази,  С – в 1,9 рази, інфекційним мононуклеозом у 4,4 рази. Зросла ураженість населення педикульозом на 12 випадків.

Звернулось за антирабічною допомогою з приводу укусів тваринами 1459 осіб, від диких тварин постраждало 17 осіб.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харківській області видають компенсацію у розмірі 6700 гривень: хто може отримати

У Харківській області діють програми підтримки роботодавців, які працевлаштовують вимушених переселенців

Докладно про можливості працевлаштування для ВПО на Харківщині розповіла на брифінгу начальниця управління реалізації політики зайнятості обласного центру зайнятості Інна Прохоренко, інформують "Коментарі. Харків".

Одна з програм передбачає працевлаштування внутрішньо переміщених людей, які набули статусу безробітних після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну.

"Щодо таких працівників роботодавець може подати заяви до Обласної служби зайнятості та отримати компенсації у вигляді 6700 гривень за перші два місяці їх роботи", – розповіла  Інна Прохоренко.

Як можна отримати компенсацію – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися