Вакцинація від COVID-19 триває: Харківщина отримала партію Сomirnaty

Отриману вакцину використовуватимуть, як для першого чи другого щеплення, так і для додаткової чи бустерної дози.

На Харківщині серед медичних закладів Харкова та області розподілено 17 550 доз отриманої вакцини Сomirnaty проти COVID-19. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної військової адміністрації.

В Україну препарат було доставлено Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) у межах міжнародної ініціативи COVAX. Директор Департаменту охорони здоров’я Харківської ОВА Максим Хаустов розповів, що отримана вакцина буде використовуватися як для першого чи другого щеплення, так і для бустерної та додаткової вакцинації. Він нагадав, що Міністерство охорони здоров'я рекомендує робити бустерні щеплення саме мРНК вакциною. 

Експерт також запевнив, що область у достатній кількості забезпечена препаратом CoronaVac, є в наявності Janssen. До того ж, очікується надання Харківщині другої партії Сomirnaty.

Максим Хаустов нагадав, що єдиним дієвим засобом протидії коронавірусу є вакцинація.

Дізнатися адреси пунктів та центрів вакцинації від коронавірусу можна за посиланням.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, щоб зробити щеплення, необхідно звернутися до свого сімейного лікаря або до найближчої міської поліклініки. Незалежно від того, якою вакциною робила щеплення людина, оптимальний термін ревакцинації складає від 6 до 9 місяців після завершення первинного курсу щеплення. Харків’яни старше 18 років можуть отримати бустерну дозу у будь-якому пункті чи центрі вакцинації. Після цього вони отримають новий COVID-сертифікат, який діятиме 270 діб. Згенерувати його можна  в застосунку "Дія".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися