У Харкові продовжують вакцинувати бажаючих від COVID-19

Вакцина є в медзакладах у достатній кількості.

Оскільки під час війни ризик розвитку інфекційних захворювань зростає, у Департаменті охорони здоров’я Харківської міської ради зазначають важливість вакцинації від коронавірусу для тих, хто не зміг вчасно зробити ревакцинацію, а також, хто не щеплювався взагалі.

Медичні заклади міста Харкова в достатній мірі забезпечені вакциною "Janssen" та в меншій кількості – вакциною "Pfizer".

З огляду на це, харків’ян закликають не забувати про вакцинацію від COVID-19.

Для того, щоб зробити щеплення, необхідно звернутися до свого сімейного лікаря або до найближчої міської поліклініки. З переліком медзакладів, де працюють пункти вакцинації, можна ознайомитися за посиланням.

Варто зазначити, що незалежно від того, якою вакциною робила щеплення людина, оптимальний термін ревакцинації становить від 6 до 9 місяців після завершення первинного курсу вакцинації. Отримати бустерну дозу харків’яни старше 18 років можуть у будь-якому пункті чи центрі вакцинації. Після цього вони отримають новий COVID-сертифікат, який діятиме 270 діб. Згенерувати його можна  в застосунку "Дія".

Зазначимо, що станом на 16 вересня у Харківському районі зареєстровано 87 нових випадків захворювання на коронавірус, 72 з яких – у місті Харкові. Загалом у Харківській області за період спостереження лабораторно підтверджено 309 470 випадків захворювання на COVID-19, 1103 особи перебувають під медичним наглядом, 301 268 пацієнтів одужали, 7099 - померли.

Нагадаємо, що через загострення ситуації з коронавірусом, вагітним жінкам можуть зробити КТГ-дослідження вдома. 20 наборів систем телемедицини для вагітних передали до медичних закладів Харківської області. Завдяки системам Сигмафон КТГ, які медзаклади Харкова та області отримали від ДУ "Центр громадського здоров'я МОЗ України", КГТ-дослідження можна зробити вагітним жінкам не тільки у клініках, лікарнях, гінекологічних кабінетах, а навіть у домашніх умовах. Про це зазначив директор Департаменту охорони здоров’я ХОВА Максим Хаустов.

"Вагітній жінці не потрібно нікуди ходити – вона може провести дослідження КТГ у домашніх умовах та оперативно отримати аналіз стану здоров'я дитини на основі виміру понад 30 параметрів. Сьогодні, коли ризик захворіти на COVID-19 залишається досить високим, вагітним слід обмежити відвідування кабінетів лікарів й по можливості використовувати телемедичні рішення", - сказав Максим Хаустов. Набори системи телемедицини розподілили у районні лікарні та профільні медичні заклади.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися