Харків'ян закликають вакцинуватися від COVID-19

У місті продовжують роботу пункти вакцинації від коронавірусу

Кампанія зі щеплення проти коронавірусу триває. У Департаменті охорони здоров'я наголосили, що у воєнний час зростає ризик розвитку та розповсюдження інфекційних захворювань. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію пресслужби Харківської міської ради.

Фахівці зауважили, що більший ризик тяжкого перебігу коронавірусу виникає у людей з неінфекційними хворобами. Тож, захистити себе від COVID-19 можна, отримавши вакцину. У Департаменті зазначили, що медичні установи Харкова забезпечені вакцинами Pfizer та CoronaVac. 

Для того, щоб вакцинуватися, потрібно звернутися до свого сімейного лікаря або до найближчої міської поліклініки. “З переліком медзакладів, де працюють пункти вакцинації, можна ознайомитися за посиланням”, - йдеться в повідомленні Харківської міської ради.

Варто зауважити, що  станом на 28 вересня у Харківському районі зареєстровано 140 нових випадків інфікування COVID-19, 123 з яких зафіксовано у місті Харкові. Загалом у Харківській області за період спостереження лабораторно підтверджено 311 424 випадки захворювання на коронавірус, наразі  2 399 пацієнтів перебувають під медичним наглядом, 301 905 осіб одужали, 7120 - померли.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Харківська область отримала партію вакцини від коронавірусу Сomirnaty. В Україну препарат доставив Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) у межах міжнародної ініціативи COVAX. Вакцину використовують як для першого чи другого щеплення, так і для бустерного та додаткового щеплення. Адже Міністерство охорони здоров'я рекомендує робити бустерні вакцини саме мРНК вакциною.



Джерело: https://t.me/citykharkivua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися