На Харківщині нелегальна лабораторія нажилася на 4 млн гривень, роблячи незаконні тести на Covid-19

Підприємство вело подвійну бухгалтерію, приймало оплату у валюті та приховувало свою діяльність

Державна фіскальна служба у Харківській області викрила фінансові махінації, які проводила одна з приватних лабораторій. Деталі повідомили у прес-службі установи.

"Підприємство протягом 2019 - 2020 років, користуючись у власних інтересах гострою та небезпечною ситуацією щодо масового захворювання населення на Covid-19, приховувало реальні доходи від діяльності з надання послуг по відбору та проведенню лабораторних досліджень для громадян, в тому числі тестування Covid-19 та іншої медичної практики населенню", - розповіли у фіскальній службі.

Згідно оприлюднених даних, лабораторія здійснювала надання послуг "повз касу". Оплати здійснювалися готівкою і ні у яких бухгалтерських обліках, і тим паче, податкових звітах не фігурували. Це є грубим порушенням податкового законодавства і кваліфікується як ухилення від сплати податків державі.

Під час перевірки були проведені слідчі дії, в результаті яких правоохоронцями було вилучено документацію лабораторії, яка однозначно свідчить про приховування справжніх обсягів підприємницької діяльності - так звана "подвійна бухгалтерія". Усі документи та печатки було вилучено для проведення подальшого розслідування.

picture

Також на території підприємства було знайдено 4 млн гривень невідомого походження, які не значаться в офіційному обліку, та свідчать про протиправну діяльність підприємства. Серед вилучених коштів, окрім пачок з українськими гривнями номіналом у 1000 грн та 500, були також знайдені американські долари.

picture

Раніше "Коментарі" повідомляли, що після пожежі у будинку для літніх людей Кабмін призначив численні перевірки усіх закладів, які функціонують як надавачі медичних послуг. В результаті перевірки було виявлено велику кількість нелегальних закладів та відповідальних за це осіб, які мають  отримати покарання.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися