У Харкові у Telegram можна анонімно повідомити про поширення наркотиків і отримати консультацію

Повідомлення, надіслане через Telegram-бот, потрапляє до поліції вже через хвилину, розробники обіцяють повну анонімність авторам повідомлень

У месенджері Telegram запустили харківський бот, у який можна анонімно повідомити про поширення наркотиків. Про роботу нової системи розповіли у прес-службі Харківської міськради.

У міськраді стверджують, що новий сервіс зручний і для свідомої громадськості, яка повідомляє про поширення наркотиків, і для поліції, яка має реагувати на порушення, і для міської влади, яка надає соціальні послуги.

Схема роботи бота у месенджері проста: людина робить фото або відео продаж чи закладку наркотиків, свідком яких вона стала, вказує геолокацію та записує коротке аудіо з описом події, далі - тисне кнопку "Швидке реагування" і інформація потрапляє модераторам сервісу. За словами розробників ГО "Hunters Kharkov" усе це відбувається анонімно.

"Інформація надходить правоохоронцям протягом хвилини, а раніше за цей же час людина встигала тільки додзвонитися на номер "102", - розповідає керівник організації Станіслав Жадан.

За словами начальника Головного управління Нацполіції  Харківській області Андрія Рубеля, він особисто перевірив роботу програми: він відправив фото ймовірної закладки, а через 7 хвилин патрульні вже були на місці.

"Ми створили цей чат-бот не для галочки. Я хочу бачити реальну роботу. Люди будуть давати інформацію, вона з'являтиметься в наших чергових частинах, патрулі, і реагування має бути моментальне. Закликаю всіх до повної співпраці", - зазначив Рубель.

Окрім повідомлення про розповсюдження наркотиків у чат-боті @StopDangerBot, є також функція анонімного звернення по допомогу до нарколога, лікаря-психіатра, психолога, юриста чи психотерапевта.Також є функція повідомлення про домашнє насильство.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що прокуратура викрила контррозвідника СБУ, який систематично  продавав наркотики цивільним особам. Його впіймали на гарячому прямо під час вчинення злочину.



Gorod

25 березня 2021, 07:55

Насчёт анонимно, это в экосистему утопия.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися