"Електронні діти": Харків на другому місці за реєстраціями новонароджених онлайн

Новоспечені батьки активно використовують можливість зареєструвати своїх немовлят онлайн, замість того, аби стояти в чергах у ЦНАПи

У Харкові вже більше 5000 батьків зареєстрували своїх дітей через послугу "єМалятко" з моменту її впровадження у місті. Про це повідомили у Департаменті цифрової трансформації Харківської міської ради.

У DigitalKharkiv кажуть, що серед усіх міст України це други за кількістю показник. З усіх новонароджених дітей у Харкові 74% зареєстровані батьками через онлайн послугу "єМалятко".

За період впровадження комплексної послуги було подано 942 заяви, що значно знизило кількість особистих фізичних звернень батьків з маленькими дітьми до органів державної влади.

Через "єМалятко" у Харкові батьки немовлят можуть отримати комплекс з 8 послуг, подавши всього одну заяву. Серед доступних онлайн є такі функції як реєстрація народження дитини, визначення її належності до українського громадянства. Також через "єМалятко" можна визначити походження дитини, якщо її батьки не перебували у шлюбі між собою. Онлайн можна зареєструвати дитину за місцем проживання та у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків. Окрім цього у "єМалятко" можна отримати для дитини унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі.

Батьки, які потребують фінансової або іншої допомоги можуть також звернутися за її призначенням у разі багатодітності родини, або у інших випадках, коли необхідність викликана народженням дитини.

У Департаменті цифрової інформації розповідають, що замовити послугу "єМалятко" можна як онлайн - через портал "Дія", або ж звернувшись особисто до ЦНАПу у Харкові, яких зараз працює 11, чи до відділу ДРАЦС Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції у місті Харкові.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що відповідальні мешканці міста Харків можуть анонімно повідомити про поширення наркотиків, свідками якого вони стали. Для цього достатньо зняти фото чи відео та надіслати його з коротким голосовим повідомленням у Telegram-чат.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися