Харків'янам розповіли, коли відкриють зоопарк, та які там будуть нові тварини

Зоопарк у Харкові після реконструкції може увійти до списку кращих у Європі

Харківський зоопарк - є одним з найочікуваніших у місті об'єктів, який наразі перебуває на масштабній реконструкції. Про її перебіг та підготовку до відкриття розповіли у пресслужбі Харківської міської ради.

У повідомленні йдеться про те, що програма реконструкції, яка наразі реалізується на об'єкті розрахована до 2022 року, а саме відкриття відреставрованого та повністю оновленого зоопарку заплановане до Дня міста, який традиційно святкують 23 серпня та у найближчі до цієї дати вихідні.

Зараз у зоопарку намагаються максимально реалізувати концепцію "відкритого простору", задля того аби у тварин було більше свободи, а у відвідувачів - можливостей спостерігати за їхнім життям. Тому у зоопарку організовують приміщення таким чином, аби у них було якомога менше штучних бар'єрів і стін, але багато простору і додаткових схованок. Так тварини зможуть гратися, займатися фізичною активністю, або сховатися і відпочити від відвідувачів. Це реалізується за допомогою будівництва  "природних" перешкод, наприклад, ровів з водою, схилів та хащів. Для глядачів будують спеціальні естакадні майданчики, з яких можна буде спостерігати за тваринами зблизька.

Для зручності новий зоопарк організували за секціями, тепер там будуть окремі домівки: "Стежка тигра", "Королівство слонів", "Планета мавп", "Далекий Схід" та "Дика Австралія".

Проєкт реконструкції був погоджений із Європейською асоціацією зоопарків та акваріумів ЄАЗА, саме вона пообіцяла подарувати Харкову до урочистого відкриття лемурів, пінгвінів, жирафа і, навіть, кенгуру. Асоціація пильно слідкує за проведенням робіт і дає їм найвищі оцінки, а також потенційну можливість новому Харківському зоопарку стати першим в Україні членом цієї асоціації.

Також завдяки сприянню ЄАЗА, тварини у Харкові отримали спеціальні збалансовані раціони, які розроблені для забезпечення здорової життєдіяльності тварин, що виховуються у неволі.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про те, що у зоопарку вже відкрили нові вольєри для слонів, тому вихованці зоопарку Аун і Тенді обживають своє "Королівство".



Джерело: http://zoo.kharkov.ua

Харьковчанин, не безразличный.

20 травня 2021, 11:43

Как можно вкладывать миллиарды в зоопарк , а для города весь транспорт , для всех служб в т.ч. и метро , в т.ч. вся техника для коммунальных служб закупается исключительно в кредит за деньги ЕБРР - вот такой он был " крепкий хозяйственник. "

Жора

19 травня 2021, 21:28

Надо ещё один вольер срочно к открытию построить для гомосапиенс из ВР. К открытию нужно заранее привезти депутатов ВР.Не давать бриться хотя они и так как Бомжи неопрятные поголовно.И на открытие выпустить в ихний вольер для проведения срочной сессии по тарифам.Под пристальным наблюдением зрителей и диких зверей в соседнем вольере.

Олег

19 травня 2021, 19:53

А я бы лучше построил современный онкоцентр,а зоопарк мог бы остаться прежний.

Виктория

19 травня 2021, 15:25

Зоопарк нужно назвать именем Кернеса, это он его решил модернизировать)) и сделать, в первую очередь, лучшие условия животным, а также красоту для харьковчан))

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися