Як зігрітися холодними вечорами: рецепти відомого напою

Є певні правила приготування глінтвейну

У Харкові та області тримаються морози, тож можна зігрітися відомим напоєм. Є чимало рецептів глінтвейну, і "Коментарі. Харків" обрали найцікавіші варіанти

Глінтвейн - це, по суті, гаряче, підсолоджене червоне вино з додаванням цитрусових і зігріваючих спецій, таких як гвоздика, кориця і мускатний горіх.

Останнім часом у багатьох магазинах глінтвейн продається вже в пляшках, і все, що вам потрібно зробити - це підігріти його і додати кілька шматочків апельсинів або яблук.

Якщо ви віддаєте перевагу самостійному приготуванню глінтвейну - є кілька речей, про які слід пам'ятати:

  • по-перше, ніколи не доводьте вино до кипіння і не давайте йому кипіти занадто довго. Якщо ви це зробите, ви втратите фруктовий аромат вина, а в ньому з'являться гіркі речовини. Нагрівайте вино лише до температури близько 80°C; якщо воно буде гарячішим, ви також втратите алкоголь, що міститься у вині; 

  • по-друге, не додавайте всі спеції одразу і не додавайте їх занадто багато. Почніть з невеликої кількості спецій і продовжуйте додавати потроху.

Також з обережністю додавайте цукор або мед. Особливо, якщо ви вже використовуєте напівсолодке вино, вам, швидше за все, знадобиться зовсім небагато додаткових підсолоджувачів.

Для глінтвейну не обов'язково використовувати найкращі вина. Однак, ви все одно повинні переконатися, що використовуєте вино хорошої якості.

Також варто використовувати тільки свіжі спеції.

Класичний німецький глінтвейн

Інгредієнти: 

  • 1 пляшка червоного вина

  • 6 цілих гвоздик

  • 6 цілих зірочок бадьяну

  • 2 палички кориці

  • 1 апельсин нарізаний часточками та кілька для прикраси

  • За бажанням:

  • 1 ст.л. меду

  • 30 мл рому або бренді

Як приготувати:

Додайте всі інгредієнти в середню каструлю і доведіть до кипіння на середньому вогні (не дайте закипіти). Зменште вогонь і дайте поваритися ще 10 хвилин.

Розлити по склянках, прикрасити шматочками апельсина, паличкою кориці та бадьяном.

Шведський глінтвейн (гльог)

У всьому світі є кілька чудових місцевих рецептів глінтвейну, і шведський гльог - один з найкращих.

Для нього потрібні портвейн та бренді, а мигдаль та родзинки створюють нове цікаве смакове поєднання.

Інгредієнти:

  • 1 пляшка портвейну

  • 25 мл бренді

  • 25 цілих гвоздик

  • 10 паличок кориці

  • 65 г родзинок

  • 130 г мигдалю в пластівцях

  • 1 столова ложка кардамону

  • 260 г цукру

  • цедра апельсина

Налийте портвейн і коньяк у каструлю, додайте гвоздику, корицю, кардамон, цукор і цедру апельсина.

Потрібно нагріти майже до кипіння, потім зменшити вогонь до повільного кипіння. Всипати родзинки та мигдаль і варити на повільному вогні ще 45 хвилин.

Глінтвейн з яблучного сидру

Якщо ви любите крафтовий яблучний сидр, цей гарячий варіант обов'язково варто спробувати у святковий сезон.

Інгредієнти:

  • 1 пляшка крафтового яблучного сидру

  • 50 мл кальвадосу

  • 200 мл яблучного соку

  • 40 г коричневого цукру

  • цедра апельсина

  • 1 паличка кориці

  • 2 цілих гвоздики

  • 1 чайна ложка запашного перцю

Змішайте яблучний сидр, кальвадос, яблучний сік і цукор у каструлі та нагрійте. Зменште вогонь безпосередньо перед тим, як закипить.

Додайте спеції та апельсинову цедру і варіть на повільному вогні близько 25 хвилин.

Розлийте по склянках, прикрасьте додатково паличками кориці та шматочками апельсина або яблука.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, якою буде погода в Харкові та області найближчими днями.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися