Салтівка поза політикою: у Харкові прості мешканці самостійно влаштовують "суботники" та саджають дерева

Мешканці наголошують, що хочуть показати приклад іншим районам міста, і разом зробити Харків чистим та зеленим, не чекаючи, поки це за них зробить влада

Вже декілька днів мешканці Салтівки збираються разом і прибирають сміття у своєму районі та саджають дерева. Про це розповіли у каналі "Харків 1654" з посиланням на "Благоустрій | Салтівка".

Активні громадяни створили групу у Telegram, куди долучилися небайдужі місцеві, там вони обговорюють місця збору та фронт робіт. Кожний озвучує, які є проблеми у нього на передбудинковій території чи в кварталі, або фотографує проблемні місця. Активісти створили навіть перелік місць, які потребують уваги.

"Люди на ентузіазмі взяли в руки граблі і гребуть ними весь район та активно закликають усіх місцевих мешканців приймати участь в будні та вихідні дні", - розповідають про ініціативу місцевих.

"Ми прибираємо кожного дня, весь день", - відповідають користувачі чату новеньким бажаючим долучитися до прибирання.

У салтівців грандіозні плани, спершу вони планують очистити район від сміття, а потім озеленити його, висадити фруктові дерева, різні кущі у всіх районах Салтівки.

"Робимо по мірі можливостей. Завтра теж будуть люди. Поки все не зробимо. Продовжуємо прибирати у тому ж дворі, плавно переходимо у бік садочку та школи", - повідомляють плани дій на день активісти.

У спільній групі мешканці обговорюють нагальні проблеми, наприклад, такі як утилізацію використаних шприців, які у великій кількості з відкритими голками валяються на вулиці. Зібране сміття люди вивозять, розшукуючи добровольців на авто, або звертаються у відповідальну за благоустрій організацію.

Активісти наголошують, що вони не є ані прибутковою, ані політичною, ані суспільною, ані будь-якою взагалі організацією, а просто небайдужими мешканцями свого району. Окремо вони наголошують, що з політиками спілкуватися не будуть, аби не зробити свою ініціативу чиїмось піаром.


Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, що соцмережі обурювалися відео, на якому голова ХОДА Айна Тимчук саджає тую на подвір'ї установи на підтримку екологічної акції.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися