"За будь-якої погоди": з Харкова тепер можна відправити Укрзалізницею автомобіль у Львів

Також вагони-автомобілевози запроваджені з Харкову у напрямку Одеси, але зараз не курсує сам потяг

ПАТ "Укрзалізниця" повернула послугу перевезення автомобілей потягом. Про це повідомили у прес-службі установи.

Переміщення автівок можливе за умови наявності вагону-автомобілевозу.

"ПАТ "Укрзалізниця" пропонує скористатись послугою перевезення автомобіля вагоном-автомобілевозом, а також подорожувати поїздом разом із власним автомобілем. Скориставшись послугою вагонів-автомобілевозів можна, незалежно від погодних умов, доїхати до місця призначення найбільш безпечним транспортом зі своїм автомобілем, при цьому відпочиваючи в комфортних умовах та зберігаючи ресурс автомобіля", - йдеться у повідомленні.

З Харкова відправити автомобіль можна до Львову та в Одесу, і назад. Щоправда, потяг в Одесу №7/8 з вагоном-автомобілевозом поки не курсує, а коли почне - невідомо.

У повідомленні значиться, що у напрямку Львову вагон-автомобілевоз наявний у двох потягах: №15/16 "Харків-Рахів" та №17/18 "Харків-Ужгород", із Харкова і назад вони ходять раз на чотири дні.

Вартість перевезення автомобілю з/до Львову в одну сторону складає 126,72 гривні за 100 кг транспортного засобу, з/до Одеси - 102,24 гривні. Також у Харкові потрібно заплатити 300 гривень за завантаження/вивантаження автомобілю та 20 гривень за оформлення. А от у Львові оформлення коштує в 4 рази дорожче - 80 гривень, також там доведеться платити за в'їзд на територію багажного відділення - 20 гривень, маркування - 6 гривень та заявку на перевезення - 25 гривень.

Дізнатися подробиці з перевезення безкоштовно також не вийде: довідка за телефоном у Харкові коштує 17 гривень, а якщо потрібно, аби надіслали смс-ку з інформацією - треба платити вже 22 гривні.

В "Укрзалізниці" кажуть, що така послуга дозволить автомобілістам заощадити на паливі та ремонті авто, якого не уникнути під час подорожі автошляхами. Залізничники обіцяють незабаром додати й інші напрямки, на яких курсуватиме вагон-автомобілевоз.

Раніше "Коментарі" розповідали, що у Харкові будуть реалізовувати проект City Express, який передбачає розвантаження приміських автошляхів та поєднання за допомогою електричок міста та передмістя.



Алла

25 серпня 2022, 10:11

Добрый день! Нужно отправить Сеат ибица во Львов, что для этого нужно? Регистрация , наличие тех. Паспорта обязательно или может отправить доверенное лицо со своим паспортом

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися