"Харків City Express" - Зеленський пообіцяв місту нові електрички

Новий проєкт передбачає розвантаження дорожнього трафіку у найбільших містах України

Володимир Зеленський під час свого виступу на форумі "Україна 30. Інфраструктура" пообіцяв Харкову нові приміські поїзди, про це повідомила прес-служба Харківської ОДА.

Оновлення планують у рамках нового проєкту під назвою City Express.

"Це інший, якісний, сучасний рівень приміського сполучення, який, зокрема, допоможе подолати проблеми із трафіком у великих містах. Перший етап проекту включає Київ, Дніпро та Харків", - презентував Президент проєкт.

За словами Володимира Зеленського, цей проєкт найбільше оцінять мешканці, які користуються приміським транспортом, адже саме вони добре знають, у якому він перебуває жахливому стані.

"Найперше – це дороги. Усі вважали, що хороші дороги та Україна - це фантастика. Ми довели, що це може стати реальністю", - повідомив Зеленський.

Президент зазначив, що у сфері залізничного транспорту планується створення нових маршрутів "Інтерсіті" та удосконалення старих, оновлення вагонного складу. Кінцева мета - зробити тривалість поїздок між містами не довшою за 4 години.

За словами Президента, інфраструктура в країні перебувала у стані занепаду протягом останніх 20 років. Він запевнив, що його передвиборча обіцянка про комфортну країну буде реалізована, а фраза "Велике будівництво" - це не лише гарна картинка та імпульс для зростання економіки та ВВП, але й відображення ставлення держави до своїх людей.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що з Харкова до області тепер курсує новий прискорений приміський потяг "Костянтинівка - Харків".




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися