У Харкові створять "Зелений каркас" - як зелені "артерії" об'єднають усі парки міста (схема)

"Зеленими коридорами" можна буде пройти крізь весь Харків, оминаючи усі автомобільні дороги

На позачерговій сесії Харківської міської ради було анонсовано створення масштабного екопроєкту, який зможе об'єднати між собою усі парки, сквери та зелені зони міста в одну низку безперервних магістралей та перетворити їх у єдину екосистему. Про це повідомив на брифінгу після засідання секретар міськради Ігор Терехов.

За його словами, під цей проєкт у місті буде створене окрема комунальна установа, яка об'єднає екологів, урбаністів та архітекторів, які працюватимуть над розробкою "мережі зелених артерій міста".

Першим завданням КП "Зелений каркас міста Харкова" стане реконструкція Журавлівського гідропарку. Там, на вулиці Шевченка планують побудувати сучасну рекреаційну зону. Вона буде повністю природною, без жодних будівель чи торговельних об'єктів. На території обладнають набережну, пляжі, розчистять річку, виділять канал для греблі, облаштують для відпочинку острів. По воді курсуватимуть катери та човни, довкола будуть обладнані велодоріжки, лавки та бесідки для відпочинку та прогулянок.

Надалі комунальна установа реалізовуватиме один з наймасштабніших проєктів міста з об'єднання усіх паркових зон в одну мережу за допомогою зелених коридорів із велодоріжками та пішохідними алеями. Авторами проєкту заплановано перетворити усю міську природу у одну біологічну систему.

Проєкт передбачає створення "зеленого маршруту", яким можна буде проти наскрізь все місто, оминаючи автодороги. Для цього розроблена величезна схема міста, крізь яку прокладені зелені шляхи вздовж річок, скверів, парків, по зелених насадженнях у приватних секторах, покинутих промзонах та вздовж насаджень біля залізничних колій. Всього ці шляхи нараховуватимуть 127 кілометрів і стануть "зеленими легенями міста".

picture

Ініціатори проєкту впевнені, що така біосистема створить з міської природи живий організм, який зможе сам себе регулювати та відновлювати за допомогою безпечного та природного переміщення птахів, дрібних тварин та комах.

Завдяки цьому проєкту міська влада планує ввести Харків до топ-100 найбільш комфортних світових міст.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про те, що у Харкові зараз можна купатися лише на двох пляжах, усі останні водойми не відповідають нормам безпеки та санітарним вимогам.



Станислав

2 липня 2021, 20:14

А на Героев труда уберут 2 автосалона и парковку ради этого??? Не верится...

Наталья

2 липня 2021, 11:40

Проект предусматривает создание "зеленого маршрута", по которому можно будет против насквозь весь город Источник: https://kharkov.comments.ua/news/life/travels/7422-v-harkove-sozdadut-zelenyy-karkas---kak-zelenye-arterii-obedinyat-vse-parki-goroda-shema.html © Comments.ua

Наталья

1 липня 2021, 20:47

Очень классная идея!!!!я думаю все Харьковчани буду рады!!!

Лариса

1 липня 2021, 20:04

Что нам стоит дом построить: нарисуем - будем жить!

Юрий

1 липня 2021, 11:12

А "больнично-поликлиничный" каркас не хотят создать, чтобы больные лечились в приличных условиях. Или там откаты меньше?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися