У Харкові безпечними для купання є лише два пляжі

У Харківській області перевірили водойми

У Харкові можна спокійно відпочивати на пляжах Журавлівського та Олексіївського гідропарків. Вони пройшли всі обстеження і точно безпечні. Про це розповів начальник управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ДСНС у Харківській області Сергій Колосовський, передає "Суспільне".

При цьому в Харківській області серед понад трьох тисяч місць безпечними визнали тільки 56. З них 5 - у дитячих оздоровчих таборах, 25 - на базах відпочинку, 26 - загального користування.

Також Колосовський зазначив, що заборонено купатися під шардоне та іншими спиртними напоями. За статистикою, люди найчастіше тонуть саме в стані алкогольного сп'яніння. Жителям не рекомендують розважатися під водою та на воді.

Варто зазначити, що всі такі заборони - виключно рекомендації. Відповідальність за своє життя або життя своїх близьких несе кожен самостійно, і тільки людям вирішувати, де їм купатися і як це робити.

Контекст:

• У Харкові на Журавлівці потонула 15-річна дівчина. Відомо, що вона відпочивала на річці з друзями. Всі спілкувалися і не помітили пропажу своєї подруги. Люди відразу ж кинулися шукати її у воді, але каламутне дно ускладнило процес. Коли дівчину дістали, вона вже не дихала. Бригада швидкої допомоги намагалася відкачати її, але все було марно.

• З річки Мжа (Харківський район) 19 червня рятувальники дістали тіло потонулого чоловіка 1983 року народження. Зазначається, що чоловік відпочивав із друзями й вирішив поплавати. На жаль, він не розрахував своїх сил і потонув. Водолази знайшли тіло на глибині 4 метрів. Воно знаходилося в 40 метрах від берега.

• У селі Колонтаєв 17 червня близько шлюз-регулятора на річці Мерла рятувальники разом із поліцейськими дістали тіла двох хлопчиків 2005 і 2007 років народження.




Активист

27 червня 2021, 12:45

Кто то же наверное заплатил за то чтобы Алексеевску речку которая течет через весь город(базары.сброс отходов с кафе.магазинов.домов.)считать местом для купания.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися